Menu

TVM alerts

Via de TVM alert brengen we de transportbranche zo spoedig mogelijk op de hoogte van actuele risico's en fraudezaken.

Verduistering via digitale vrachtuitwisseling

donderdag 21 juni 2018

Via verschillende kanalen ontvangt TVM verzekeringen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduist

Wees extra alert in Engeland

maandag 14 mei 2018

TVM verzekeringen ontvangt de laatste tijd weer meer meldingen van ladingdiefstal in Engeland. Ook uit informatie van o.a.

Diefstal tijdens de rit

vrijdag 20 oktober 2017

Criminelen houden achterop komend verkeer tegen door afremmende voertuigen op beide rijstroken. Daarna wordt de vrachtauto al rijdend opengebroken en worden de goederen gestolen.

Fraude met vrachtuitwisselingssystemen

donderdag 29 januari 2015

Regelmatig wordt, zoals ook onlangs bij klanten van TVM, lading via digitale vrachtuitwisseling verduisterd. Malafide partijen die onder naam van b

Fraudebrieven 'Wijziging bankrekeningnummer'

vrijdag 23 januari 2015

Door verschillende relaties werd TVM verzekeringen gewezen op een nieuwe manier van fraude.

Gezocht: witte trekker

maandag 15 september 2014

Zaterdag 13 september 2014 is een trailer met lading gestolen. Deze diefstal vond plaats omstreeks 01.00 uur in Huissen met behulp van een witte trekker.

Waarschuwing: vervoerders dupe van oplichting

maandag 03 februari 2014

Malafide partijen stelen daarbij goederen door zich voor te doen als inkoper van een bekend bedrijf. Aan de vervoerders het advies om bij aflevering van de goederen strikt de instructies in hun vrachtbrief te volgen. Zij kunnen dan niet aansprakelijk worden gesteld voor diefstal.

Waarschuwing: snelwegcriminelen in Parijs

donderdag 31 oktober 2013

TVM verzekeringen waarschuwt iedereen met dure ladingen alert te zijn op voertuigen die zich verdacht in de omgeving van hun vrachtwagen begeven.

Uitbetaling Servicedesk uitkeringen nep

dinsdag 08 oktober 2013

Ondernemers die een e-mail krijgen waarin Servicedesk uitkeringen stelt dat er wordt overgegaan tot uitbetaling vanwege een gemeld schadegeval, moeten het bericht verwijderen.

Waarschuwing: diefstal van lading containers d.m.v. manipulatie met computers

donderdag 04 april 2013

Door de vereniging van Hamburgse Expediteurs werd TVM verzekeringen geattendeerd op een trend in de haven van Antwerpen.

Diefstal van opleggers

dinsdag 06 november 2012

TVM verzekeringen wordt in toenemende mate geconfronteerd met meldingen betreffende de diefstal van met name opleggers.

Diefstal van metalen

woensdag 10 oktober 2012

TVM verzekeringen heeft concrete aanwijzingen dat er een criminele groep actief is die het voorzien heeft op metalen.

Fraude: Trasporti Pompei srl

woensdag 06 juni 2012

Ondanks de vele waarschuwingen heeft TVM verzekeringen geconstateerd dat er nog steeds criminelen actief zijn in het zich toe-eigenen van complete ladingen door zichzelf uit te geven als transporteur.

Vrachtuitwisseling Kamil Kantek

woensdag 07 december 2011

In navolging op eerdere berichten omtrent fraude met vrachtuitwisselingssystemen, willen wij u alert maken op het volgende: de firma Kamil Kantek, CZ-250 83 Skvorec (Tsjechië), is actief vrachten aan het werven via vrachtuitwisselingssystemen.

Diefstal deelladingen in België

maandag 31 oktober 2011

TVM signaleert een patroon in het stelen van deelladingen in België die zich mogelijk uitbreidt naar omringende landen waaronder Nederland.

Pagina's

TVM verzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.