Overslaan en naar de inhoud gaan

“Genieten op het water en bij de jachthavens”

Emmy is specialist pleziervaart bij TVM sinds mei 2018. “Wat ik nu bij TVM doe vind ik erg leuk, er zit emotie bij bootliefhebbers, de meeste mensen zijn heel blij met de aankoop van hun boot. Het is toch een soort tweede huisje waarmee je naar prachtige plekken kan varen. Graag deel ik een paar mooie jachthavens die echt het ontdekken waard zijn voor jong en oud."

Emmy pleziervaart | tvm verzekeringen

Emmy Snijders is specialist pleziervaart bij TVM sinds mei 2018. Daarvoor is ze jaren werkzaam geweest in het bankwezen als specialist verzekeringen. “Wat ik nu bij TVM doe vind ik erg leuk, omdat ik echt met één ding bezig ben: pleziervaart. Er zit emotie bij bootliefhebbers, de meeste mensen zijn heel blij met de aankoop van hun boot. Het is toch een soort tweede huisje waarmee je naar prachtige plekken kan varen."

Lekker het water op  

Vroeger ging Emmy zelf ook regelmatig het water op. “Ik ging ik in de vakanties vaak samen met mijn vader varen. We hadden een Sunfish als bijbootje en daar zeilde ik dan in. Ik heb ook actief gesurft. Tegenwoordig blijft het bij af en toe een bootje huren en suppen, waaronder eens per jaar in Oostenrijk. Ik vind watersport nog steeds erg leuk, het geeft een gevoel van vrijheid.” 

Tips voor leuke jachthavens in Nederland 

"Graag deel ik een paar mooie jachthavens die echt het ontdekken waard zijn voor jong en oud. Vroeger ging ik vaak varen op onder andere het Spui, het Haringvliet en het Grevelingenmeer. In het Haringvliet ligt het eiland Tiengemeten. Daar kan je - in het open water- voor anker gaan en lekker zwemmen. Tegenwoordig zit daar ook het Rien Poortvlietmuseum en in de buurt de populaire jachthaven Middelharnis. Wat ook een aanrader is, zeker met kinderen, is het strandje bij de Vesting haven van Hellevoetsluis."

De haven in Veere, een mooi stadje in Zeeland is mijn favoriet! In Veere kan je heel leuk vanaf de steiger, tussen de rotsblokken met een stukje spek krabben vangen. “Gewoon een stukje touw met een knijper, en daar dan een spekblokje aan. En dan haal je zo een krab boven water.” Heel leuk om met kinderen te doen. Je ziet de krabben er op af komen. Zet de krabben na afloop wel weer netjes terug. 

Andere havens die Emmy aanraadt om te bezoeken zijn

- Michiel de Ruyter Haven in Vlissingen: “Daar kan je zien hoe de loodsboten naar buiten varen om de grote schepen op zee te ontmoeten, waar ze loodsen afzetten op het schip. De Westerschelde heeft namelijk veel ondiepe plekken en sterke stromingen. Het is een van de moeilijkste rivieren om te bevaren. Dat is dus altijd wel spectaculair om te zien! En wat ook leuk is in Vlissingen, is dat je zo de winkelstraten in loopt. De haven ligt in het centrum.”  

- Jachthaven De Prinsentuin in Leeuwarden: “Een hele mooie stadshaven, van waaruit je de stad kan bezichtigen.” 

- Jachthaven Gemeentehaven in Willemstad: “Een mooi plaatsje, waar je leuk kan wandelen. Het is een klein vestigingsplaatsje.” 

- Jachthaven Biesbosch in Drimmelen: “Dit is een prachtige haven als je van natuur houdt.” 

- Bataviahaven in Lelystad: “Van hieruit kan je zo naar de outlet Bataviastad.” 

Bekijk onze top 10 jachthavens

Onbezorgd genieten op het water. Dat is toch het ultieme doel van elke bootliefhebber? Vergeet je daarom niet goed te verzekeren. Bereken online je premie en sluit direct een bootverzekering af.

TVM pleziervaart: altijd dichtbij

Meer informatie over ons team, wat we voor je kunnen betekenen en wat je zelf online kunt regelen vind je op de TVM pleziervaart pagina. Heb je vragen of wil je advies? Wij helpen je graag verder:

Vaarroutes

De vele vaarroutes in Nederland helpen je om de natuur, de cultuur en de vele mooie locaties op hun best te ontdekken. Bekijk onze tips voor nieuwe routes op de mooiste wateren.

Bekijk onze onze top 10 vaarroutes