Overslaan en naar de inhoud gaan

Verduistering via digitale vrachtuitwisseling

Via verschillende kanalen ontvangt TVM verzekeringen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduistert. Wij hebben hierover een alert verzonden. 

21 juni 2018

Via verschillende kanalen ontvangt TVM verzekeringen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduistert. Uit onderzoek blijkt dat gebruik gemaakt wordt van de naam van een vervoerder die sinds begin dit jaar failliet is. Helaas blijkt een aantal zendingen inmiddels te zijn geladen en niet afgeleverd.

TVM waarschuwt daarom voor deze vorm van transportcriminaliteit.

De naam van de failliete vervoerder is:
Faiton Logistics BV - Panningen
 
De zendingen worden aangenomen met deze e-mailadressen:
info@faitonlogistics.nl
bram_rutten@hotmail.com

Mogelijke gevolgen

U blijft als vervoerder t.o.v. uw opdrachtgever verantwoordelijk voor de gedragingen van de door u ingeschakelde ondervervoerder. Op grond van het CMR-verdrag (art. 3) bent u daarvoor aansprakelijk. Verduistering door de ondervervoerder wordt u zwaar aangerekend (art. 29 CMR) en kan voor u als ondernemer leiden tot grote financiële gevolgen.

TVM vraagt met deze waarschuwing aandacht om een bijdrage te blijven leveren om elke vorm van criminaliteit een halt toe te roepen.

Blijf ons informeren

Heeft u informatie die van belang kan zijn in verband met deze melding of stuit u zelf op een situatie die u niet vertrouwt?

Neem dan contact op met de afdeling Speciale Zaken van TVM via 
+31 (0)528 29 25 30