Overslaan en naar de inhoud gaan

Wees alert en vermijd schoolroutes

Na een lange zomervakantie is het opeens zover... de scholen gaan weer beginnen! De drukte in het verkeer neemt toe en dat is voor iedereen even wennen. Bij de start van het nieuwe schooljaar vallen op schoolroutes jaarlijks fors meer verkeersslachtoffers onder kinderen.

Let op uw snelheid bij scholen

We vragen alle transportbedrijven en chauffeurs de komende weken extra alert te zijn in het verkeer. Mijd waar mogelijk drukke schoolroutes en let op uw snelheid. Zo kunnen alle kinderen weer veilig naar school.

Beperk gebruik mobiele telefoon

Naast snelheidsreductie kunnen ook veel ongelukken in het verkeer voorkomen worden door de mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden. Als chauffeur kunt u sociale druk voelen om altijd en overal bereikbaar te zijn. Maak concrete afspraken met familie, planners etc. over bel- en contactmomenten. Gebruik daarnaast de mobiel alleen bij stilstand, zoals op een parkeerplaats. En maak gebruik van apps die de beller een automatisch antwoord geven. Zoals bijvoorbeeld: “nu even niet, ik ben aan het rijden”.

Mobielvrij hulpmiddelen voor onderweg

  • SafeDrivePod, een oplossing die er voor zorgt dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden
  • TRUCE software, Truce blokkeert afleiding door de mobiele telefoon. Zodat medewerkers slimmer en veiliger werken

Niet storen functie voor op uw mobiele telefoon

Veilig onderweg

Niets is zo belangrijk als veiligheid onderweg. De werkgever, planner en chauffeur kunnen daar samen voor zorgen. TVM probeert je door middel van deze pagina weer scherp op de weg te krijgen. Veilig verkeer begint namelijk bij jezelf. Blijf up to date over hoe je kunt zorgen voor meer veiligheid op de weg. Voor vragen of advies, contact gerust.

Lees hier alle informatie en tips