Ondernemers aan het woord

Diverse ondernemers delen op deze pagina hun ervaringen over de veranderingen op het gebied van zero emissie binnen hun bedrijf.

Jumbo op weg naar duurzame distributie

Het tempo waarin de energie­ transitie zal gebeuren is nog wel een heikel vraag­ stuk, erkent vlootbeheerder Wilko Maas. Met ingang van 2025 in veel binnensteden milieuzones met nul uitstoot van vrachtwagens en vanaf 2030 is zero emissie de norm. Dat stelt eisen aan de laad­infrastructuur en uiteraard aan de beschikbaarheid van elektrische vrachtwagens. 

Innoveren zit in het dna van de Brakenhoffs

Het Beverwijkse familiebedrijf Brakenhoff Transport wil altijd voorop lopen. Ook met de inzet van elektrische vrachtwagens.

Hyzon, transport-Tesla van de toekomst

In Winschoten wordt in relatieve rust de kiem gelegd voor een revolutie in de transportwereld. Hyzon Motors Europe is daar begonnen met de bouw van waterstoftrucks. Vol overtuiging werken vader Carl Holthausen en zijn zoon Max met Groningse nuchterheid aan de vergroening van het immense transportwagenpark in de wereld.

Picnic

Eduard Posthumus Meyjes is bij online supermarkt Picnic verantwoordelijk voor de distributie over de Last Mile. Hij vertelt hoe duurzaamheid, efficiency en veiligheid bij Picnic hand in hand gaan.

SolarOnTop

IM Efficiency is de markt op met zonnepanelen voor opleggers. "Als alle vrachtwagens in Nederland met het systeem worden uitgerust, scheelt dat enorm veel CO2 per jaar"