Overslaan en naar de inhoud gaan

De CabineZichtCheck 

Goed voorzien gaat verder dan zelf goed zien. Naast zelf goed zien is een goed zichtveld vanuit de cabine erg belangrijk. Hangen er geen vlaggetjes aan de voorruit? Is er goed zicht door de voorruit en de zijruit? En zijn de spiegels goed afgesteld?

Met de CabineZichtCheck krijgt u inzicht hoe u nog veiliger onderweg kunt zijn. U krijgt van de preventieadviseur een rapport met praktische tips en adviezen waar u direct mee aan de slag kunt.

cabinezichtcheck

CabineZichtCheck: meer zien en veiliger onderweg

Chauffeurs zijn vaak van huis. Best logisch dat ze 't gezellig maken in de cabine. Maar spullen op het dashboard en voor het raam kunnen ook het zicht belemmeren. En een slecht zicht kan leiden tot onveilige situaties. Met een paar kleine ingrepen kunt u ervoor zorgen dat uw chauffeurs meer zien en veiliger onderweg zijn.
Met de CabineZichtCheck verdiept de preventieadviseur zich in uw situatie. De adviseur analyseert de cabine en kruipt in de huid van uw chauffeur om zo een goed beeld te krijgen hoe het zicht in de cabine is.

Wat levert de CabineZichtCheck op?

Na het onderzoek van de preventieadviseur krijgt u:

 1. Rapport met verbetertips
  U krijgt met na de CabineZichtCheck gedetailleerd rapport met verbetertips. De preventieadviseur verdiept zich in uw situatie en zorgt ervoor dat u direct aan de slag kunt met de praktische adviezen

 2. Inzicht in veilige inrichting van cabines
  Waar moet u en uw chauffeur rekening mee houden bij de inrichting van de cabine? Wat zijn de mogelijkheden voor een veilige inrichting en hoe kunt u het zicht in de cabine op de omgeving verbeteren? Na de CabineZichtCheck bent u hier van op de hoogte.

 3. Hulp bij de juiste spiegelafstelling
  Zijn de spiegels op de goede manier afgesteld? Om dit goed te doen helpt de preventieadviseur u verder. Vaak kunnen we met een paar kleine praktische tips het zicht in de cabine een stuk verbeteren. 

 4. Optimalisatie spiegelafstelplaats
  Heeft u een spiegelafstelplaats op uw terrein? We nemen dit ook onder de loep. In de praktijk zien we dat na verloop van tijd de spiegelafstelplaatsen ook gecontroleerd moeten. Eenmaal goed ingesteld betekent niet dat dit altijd goed ingesteld blijft.

We doen natuurlijk meer dan bovenstaande. Meer weten? Neem contact met ons op. We vertellen u graag meer. 

Neem contact op om een CabineZichtCheck aan te vragen

Wilt u zelf een cabinecheck doen?  

U kunt ook al veel zelf doen. Een paar vragen helpen u om alvast zelf een snelle check te doen. 

 • Kan de chauffeur alles goed zien? 

Ga zelf in de cabine zetten en let op een goede zithouding, schone ramen en spiegels en zijn er geen belemmerende zaken (zoals dashboardtafels, vlaggetjes, kentekenplaten of gordijnen)   

 • Staan de spiegels juist afgesteld?

Door regelmatig uw spiegels goed af te stellen heeft u meer zicht. Zo verkleint u de kans dat u betrokken raakt bij een ernstig ongeval met bijvoorbeeld fietsers. Het is belangrijk dat de spiegels van de vrachtwagen goed zijn afgesteld. Een spiegelafstelplaats op uw terrein helpt hierbij. 
Lees hier meer over de voordelen van een spiegelafstelplaats

Het Experiment: Goed zicht met de CabineZichtCheck

Oeps, bijna een verkeersbord geraakt! Het gaat sneller dan je denkt. Helemaal als je onvoldoende overzicht hebt vanuit je cabine. Dat ondervonden ook de deelnemers aan 'Het Experiment'.