Overslaan en naar de inhoud gaan

Samen onderweg, veilig weer thuis

Krijg meer inzicht in het beroep van vrachtwagenchauffeur

Er is nog veel onbegrip op de weg voor vrachtwagens en het dagelijkse werk van vrachtwagenchauffeurs. Daarom wilde TVM met hulp van Hélène Hendriks andere verkeersdeelnemers laten ervaren hoe is om zelf te rijden.

Bekijk de video van 'Het Experiment' hier. Het onderzoek is uitgevoerd samen met JobTrans en Markteffect.

Hélène Hendriks

Hoe is het om in een vrachtwagen te rijden?

Tien nietsvermoedende weggebruikers zijn door TVM uitgenodigd om met Hélène Hendriks, ambassadeur TVM Awards, om deel te nemen aan ‘Het Experiment’. De deelnemers mochten na afloop van een interview zelf ervaren hoe het is om zelf in een vrachtwagen te rijden. Met alle uitdagingen waar een vrachtwagenchauffeur dagelijks mee te maken heeft. Vrachtwagens maken indruk in het verkeer en worden regelmatig gezien als de oorzaak van gevaarlijke situaties en/of vertragingen. Door zelf in een vrachtwagen te rijden kregen de deelnemers meer inzicht in het beroep van vrachtwagenchauffeur. Bekijk hieronder de video 

Het onderzoeksrapport 'Samen onderweg, veilig weer thuis'

Hoe voelt het om als vrachtwagenchauffeur onderdeel te zijn van het verkeer? We lieten het tien willekeurige automobilisten ervaren tijdens 'Het Experiment'. Het resultaat? Meer begrip voor de vrachtwagenchauffeur onderweg. De uitkomsten van hebben we uitgewerkt in een rapport.

Terugblik Dag van de Vrachtwagenchauffeur 2023

Op 14 december 2023 waren we tijdens de Dag van de Vrachtwagenchauffeur bij de distributiecentra van Jumbo in Beilen en in Nieuwegein om de vrachtwagenchauffeurs in het zonnetje te zetten. Martijn Kuipers was er ook en hij sprak met verschillende vrachtwagenchauffeurs over 'Het Experiment'.