Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelf goed zien in het verkeer

Goed zicht is nergens zo belangrijk als in het verkeer. Om situaties in te schatten en in een fractie van een seconde adequaat te reageren. Een regelmatige controle van de ogen is niet alleen belangrijk voor je eigen veiligheid, maar ook voor die van anderen. 

zelf goed zien

Goed voorzien bij Zeeman

We zorgen ervoor dat chauffeurs met beter zicht de weg op gaan. We noemen dat Goed Voorzien. Onlangs bezochten we Zeeman met de mobiele opticien-bus. Bij Zeeman kregen chauffeurs de mogelijkheid om hun ogen gratis te laten opmeten. 

Ongevallen door slecht zicht in het verkeer

Uit cijfers van Veilig Verkeer Nederland blijkt dat 30% van de ongevallen te maken heeft met slecht zicht in het verkeer. Dit percentage kan en moet omlaag. Wij hebben oplossingen die ervoor zorgen dat u zelf beter kunt zien in het verkeer en dat u ook zichtbaarder bent. Een regelmatige controle van de ogen is daarom niet alleen een must voor onze veiligheid op de weg, maar ook voor die van anderen.  

Tussentijdse oogmetingen bij chauffeurs 

Elke 5 jaar worden chauffeurs vanuit de CAO verplicht medisch gekeurd. Toch kan het zicht in de tussentijd achteruitgaan. 1 op de 10 chauffeurs ziet niet goed. En daarom biedt TVM u de mogelijkheid om tussentijds het zicht van uw chauffeurs te laten meten. Voor een beter zicht op risico’s, minder ongelukken en meer veiligheid op de weg. ‘Goed voorzien’ noemen dat bij TVM.  

Mobiele opticien bij uw bedrijf 

Voor een snelle oogtest en een professionele oogmeting helpen we u graag veilig op weg. We komen langs met onze mobiele oogmeting-unit bij uw bedrijf wanneer u dat het beste past. Veilig én verantwoord. Met een betrouwbare uitslag en passend kijkadvies.

 

TVM gaat verder 

Goed voorzien gaat verder dan zelf goed zien. Naast zelf goed zien is namelijk een goed zichtveld vanuit de cabine erg belangrijk. Is er goed zicht door de voorruit en de zijruit? En zijn de spiegels goed afgesteld? Logisch? Toch realiseren onze risico- en preventiespecialisten een verbetering van het zicht van soms wel 75%. Met TVM CabineZichtCheck geven onze risico- en preventiespecialisten advies. Ze kijken met u mee en geven praktisch advies.