Overslaan en naar de inhoud gaan

Recreatietips

Met het mooie weer wordt het weer druk op het water. Op deze pagina delen wij interessante en leuke informatie om plezierig het water op te gaan. Zoals verschillende type boten met hun functie en eigenschappen, handige boot- en vaarroute apps, onze favorieten vaarroutes en havens.

Bekijk ook onze preventietips om onveilige situaties te voorkomen, zodat u veilig en zorgeloos met uw boot kunt varen.

Goede vaart en veel plezier!

De mooiste jachthavens en vaarroutes

Om de beleving compleet te maken wilt u via een mooie vaarroute natuurlijk ook een keer uw boot aanmeren in één van de vele Nederlandse jachthavens. 

  • De beste jachthavens van Nederland. Even je benen strekken, een leuke activiteit ondernemen, neerstrijken op een terrasje of simpelweg genieten van de omgeving. Laat u inspireren door onze top-10 jachthavens in Nederland!
  • Vaarroutes in Nederland. De vele vaarroutes in Nederland helpen u om de natuur, de cultuur en de vele mooie locaties op hun best te ontdekken. Bekijk onze tips voor nieuwe routes op de mooiste wateren.

Boot en route apps

Een nieuwe vaarroute ontdekken? De route navigeren? Informatie over over een vaargebied, sluizen en bruggen, de waterstanden en het weer? Informatie over interessante locaties zoals bezienswaardigheden, restaurants en (jacht)havens? Daar zijn verschillende boot- en vaarroute apps voor. Handig! Zo heeft u alle informatie op zak. 

Verschillende type boten

De Nederlandse wateren worden door veel verschillende type boten bevaren. Zowel plezier- als beroepsvaartuigen. Van grote vrachtschepen tot motorboten, kotters en zeilboten. We hebben de meest voorkomende type boten in de pleziervaart met hun functie en eigenschappen beschreven.

Bekijk hier de verschillende type boten

Maak kennis met TVM pleziervaart

Maak kennis met TVM pleziervaart

Arjan Everts

Acceptant pleziervaart

Arjan is specialist pleziervaart bij TVM verzekeringen. Door jarenlange ervaring is hij zeer kundig en een vraagbaak voor zijn collega’s. "Ik geniet van mijn werk doordat ik klanten kan ondersteunen in het uitvoeren van hun hobby, hun liefhebberij. Onze klanten hebben passie voor hun boot en het varen. Lees hier mijn artikel met onderhoudstips om zorgeloos te kunnen genieten.” 

Maak kennis met TVM pleziervaart

Emmy Snijders

Acceptant pleziervaart

Emmy is specialist pleziervaart bij TVM sinds mei 2018. “Wat ik nu bij TVM doe vind ik erg leuk, er zit emotie bij bootliefhebbers, de meeste mensen zijn heel blij met de aankoop van hun boot. Het is toch een soort tweede huisje waarmee je naar prachtige plekken kan varen. Graag deel ik een paar mooie jachthavens die echt het ontdekken waard zijn voor jong en oud."

Maak kennis met TVM pleziervaart

Erik Zuidema

Acceptant pleziervaart

Erik Zuidema versterkt vanaf 2020 het team op de afdeling pleziervaart. Booteigenaren kunnen bij Erik terecht met al hun vragen. Hij focust zich vooral op preventie, het belangrijkste ingrediënt voor onbezorgd genieten. Weet jij bijvoorbeeld wat de vaarregels zijn? Wat de verkeersborden op het water betekenen? En hoe je brand en ontploffing voorkomt? Lees hier het verhaal en de tips van Erik.