Overslaan en naar de inhoud gaan

Recreatietips

Met het mooie weer wordt het weer druk op het water. Op deze pagina delen wij interessante en leuke informatie om plezierig het water op te gaan. Zoals verschillende type boten met hun functie en eigenschappen, handige boot- en vaarroute apps, onze favorieten vaarroutes en havens.

Bekijk ook onze preventietips om onveilige situaties te voorkomen, zodat je veilig en zorgeloos met jouw boot kunt varen.

Goede vaart en veel plezier!

De mooiste jachthavens en vaarroutes

Om de beleving compleet te maken wil je via een mooie vaarroute natuurlijk ook een keer je boot aanmeren in één van de vele Nederlandse jachthavens. 

  • De beste jachthavens van Nederland. Even je benen strekken, een leuke activiteit ondernemen, neerstrijken op een terrasje of simpelweg genieten van de omgeving. Laat je inspireren door onze top-10 jachthavens in Nederland!
  • Vaarroutes in Nederland. De vele vaarroutes in Nederland helpen je om de natuur, de cultuur en de vele mooie locaties op hun best te ontdekken. Bekijk onze tips voor nieuwe routes op de mooiste wateren.

Boot en route apps

Een nieuwe vaarroute ontdekken? De route navigeren? Informatie over over een vaargebied, sluizen en bruggen, de waterstanden en het weer? Informatie over interessante locaties zoals bezienswaardigheden, restaurants en (jacht)havens? Daar zijn verschillende boot- en vaarroute apps voor. Handig! Zo heb je alle informatie op zak. 

Verschillende type boten

De Nederlandse wateren worden door veel verschillende type boten bevaren. Zowel plezier- als beroepsvaartuigen. Van grote vrachtschepen tot motorboten, kotters en zeilboten. We hebben de meest voorkomende type boten in de pleziervaart met hun functie en eigenschappen beschreven.

Bekijk hier de verschillende type boten

Maak kennis met TVM pleziervaart

Maak kennis met TVM pleziervaart

Arjan Everts

Acceptant pleziervaart

Arjan is specialist pleziervaart bij TVM verzekeringen. Door jarenlange ervaring is hij zeer kundig en een vraagbaak voor zijn collega’s. "Ik geniet van mijn werk doordat ik klanten kan ondersteunen in het uitvoeren van hun hobby, hun liefhebberij. Onze klanten hebben passie voor hun boot en het varen. Lees hier mijn artikel met onderhoudstips om zorgeloos te kunnen genieten.” 

Maak kennis met TVM pleziervaart

Emmy Snijders

Acceptant pleziervaart

Emmy is specialist pleziervaart bij TVM sinds mei 2018. “Wat ik nu bij TVM doe vind ik erg leuk, er zit emotie bij bootliefhebbers, de meeste mensen zijn heel blij met de aankoop van hun boot. Het is toch een soort tweede huisje waarmee je naar prachtige plekken kan varen. Graag deel ik een paar mooie jachthavens die echt het ontdekken waard zijn voor jong en oud."

Maak kennis met TVM pleziervaart

Betty Schippers-van der Meer

Acceptant pleziervaart

Betty werkt sinds 1994 in de pleziervaart verzekeringen en dat bevalt haar goed! "Mijn werk is met name het maken van offertes en de acceptatie daarvan voor particulieren die rechtstreeks verzekeringen. Ook ben ik het aanspreekpunt voor pleziervaart tussenpersonen. Lees hier meer over hoe ik klanten help."