Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidieregeling private laadinfrastructuur bij bedrijven

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. Om die regeling zo goed mogelijk te laten werken voor transportondernemers kunt u meepraten over de manier waarop die subsidie gaat werken. Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven. U kunt ook uw feedback op deze regeling geven. 
Praat mee en geef uw feedback op deze regeling. Dit kan tot 31 maart 2024.

Geef hier uw feedback

Subsidie voor een landelijk dekkend netwerk laadpalen

De overheid werkt aan een subsidieregeling voor private laadinfrastructuur bij bedrijven. In het Klimaatakkoord is de ambitie uitgesproken dat alle wegmobiliteit in 2050 emissievrij is. Daarom stimuleert het ministerie elektrisch rijden. Laden mag geen obstakel zijn voor de transitie naar elektrisch rijden. Daarom werkt de overheid aan een landelijk dekkend netwerk van laadpalen.

Subsidieregeling moet knelpunten oplossen

Het aantal laadpalen is minder dan verwacht. Dat komt door een kennistekort over laadinfrastructuur. Daarnaast is de aanschaf en plaatsing van laadpalen duur. Met de subsidieregeling private laadinfrastructuur wil de overheid deze knelpunten oplossen. Het doel is dat er door deze subsidie voor ondernemers meer private laadpalen komen. Dit zijn laadpalen en laadpleinen op het terrein van bedrijven. 
Lees hier meer over deze subsidieregeling.

Uw input en feedback op de regeling helpt in uw transitie naar emissieloos

De subsidieregeling moet nog vormgegeven worden door de overheid. Om de regeling zo goed mogelijk te laten werken en te voldoen aan de vraag van de ondernemers is het mogelijk om input en feedback te geven op vragen vanuit de overheid. U kunt ook reageren. Op deze manier kunt u een belangrijke rol spelen over de manier waarop deze regeling straks gaat werken. En zo heeft u invloed op de subsidie waar u als ondernemer van kunt profiteren.

Hoeveel subsidie kunt u ontvangen?

U kunt bijvoorbeeld als ondernemer een subsidie per laadpaal ontvangen. Dit varieert van €452,- tot €120.000,- afhankelijk van de type paal en de bedrijfsgrootte. Ook is er tot €3500,- subsidie voor advies over laadinfrastructuur.

Vanuit onze expertise op zero emissie en transport en logistiek hebben wij ook onze input gegeven.
Lees hier ons standpunt en de input die we hebben gegeven.

U kunt hier ook zelf uw reactie plaatsen. Doe dit voor 31 maart 2024.

Reageer op de subsidieregeling private laadinfrastructuur