Overslaan en naar de inhoud gaan

Drie verzekeringstips voor eigen rijders

Als eigen rijder zit u waarschijnlijk elke dag volop in de drukte. Het ene moment bent u druk bezig met laden en lossen, om vervolgens weer talloze kilometers achter het stuur door te brengen. Daarnaast moet u tijd vrijmaken voor de administratie en het zoeken naar nieuwe opdrachten. Stuk voor stuk belangrijke taken. Maar weet u tussen de bedrijven door eigenlijk wel hoe het zit met uw verzekering? We helpen u hiermee. U leest hieronder 3 verzekeringstips waar u rekening mee kunt houden.

Verzekeringstip 1:
Weet welke verzekeringen u nodig hebt

Weet u dat een schade aan uw eigen vrachtwagen niet gedekt is door de verplichte aansprakelijkheidsverzekering? Deze verzekering richt zich op aangerichte schades aan andere partijen door uw voertuig. En weet u hoe u verzekerd bent als u bijvoorbeeld in  een drukke winkelstraat een paaltje raakt? Of een andere auto of een fietser?
Mocht dit eens gebeuren, dan wilt u weten waar u aan toe bent. TVM helpt met een verzekering die bij uw situatie als eigen rijder past.

Persoonlijk verzekeringsadvies voor eigen rijders
Bij TVM ontvangt u persoonlijk advies. Het is belangrijk om niet te veel te verzekeren, maar tegelijkertijd ervoor te zorgen dat u niet in de problemen komt. Wat is voor u de voordeligste en meest betrouwbare optie? Onze adviseurs hebben de kennis en helpen u verder.

Verzekeringstip 2:
Weet waar u terecht kunt bij schade

De meeste schades kunt u gewoon zelf bij ons melden bij onze schade-expert tijdens kantoortijden. Maar waar kunt u terecht als u midden in de nacht een ongeluk krijgt? Hoe komt u thuis en wat gebeurt er met de lading? Met de schadeservice van TVM bent u verzekerd van een goede en snelle oplossing.

Schade? TVM denkt in mogelijkheden
Dit zijn uitzonderlijke situaties, maar ze gebeuren wel. Hoe we het oplossen, hangt volledig van de situatie af. Bij TVM zijn we bekend met de risico’s in transport en denken we in mogelijkheden. En die hulp bieden we 24 uur per dag, 7 dagen per week. 

Verzekeringstip 3:
Weet hoe schades gedekt zijn

U staat een nacht op een parkeerplaats langs de snelweg en de volgende ochtend is een deel van uw lading verdwenen. Meestal bent u als chauffeur verantwoordelijk voor de goederen. Dan krijgt u van uw opdrachtgever een rekening. En die kan fiks oplopen.  De ontstane schades worden meestal gedekt met een transportaansprakelijkheidsverzekering.
Maar dan moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Afhankelijk van uw gemaakte afspraken en hoe de schade is ontstaan, verschilt de aansprakelijkheid. Weet u nu wanneer en hoe u ergens voor aansprakelijk bent? Er zijn voorwaarden, uitzonderingen en specifieke regels, afhankelijk van de eindbestemming en uw lading. Dit kan best lastig zijn. Met ons aan uw zijde hoeft u zich hier geen zorgen om te maken.

De adviseurs van de Ondernemersdesk helpen u vooruit
Onze adviseurs van de Ondernemersdesk hebben specialistische kennis in huis. Maak een afspraak voor een adviesgesprek. Dan weet u snel hoe u goed verzekerd de weg op kunt.

Het Eigen Rijder Pakket: goed verzekerd als eigen rijder

Wij kennen de wereld van eigen rijders en weten waarmee u te maken kunt krijgen. Hiervoor hebben we een pakket met verzekeringen samengesteld. Speciaal voor de uitdagingen en de risico's waar u als eigen rijder mee te maken krijgt. Klik hier en lees meer over het Eigen Rijder Pakket.

Meestgestelde vragen