Overslaan en naar de inhoud gaan

Eigen rijder worden

U heeft een droom, als zelfstandig transportondernemer de weg op. U wilt eigen rijder worden. Om dit te doen moet u een paar zaken regelen. Hoe wordt u eigen rijder? Hier leest u meer over de stappen die u kunt nemen. Ons team van de Ondernemersdesk helpt u om zo snel mogelijk, veilig en vertrouwd, als eigen rijder de weg op te gaan.

Eigen rijder worden: 6 stappen om mee te starten

Om eigen rijder te worden, zijn er verschillende zaken die u moet regelen. Hieronder leest u meer informatie over 6 stappen die u kunt nemen. Maar er moet uiteraard meer geregeld worden. Wij helpen en denken mee. U kunt hier makkelijk een afspraak maken. Binnen 1 werkdag nemen we contact met u op.
  1. Kies de juiste rechtsvorm
  2. Schrijf u in bij de KvK
  3. Haal uw vrachtwagenrijbewijs en de code 95 aanvullende beroepsexamens
  4. Vraag een Eurovergunning aan
  5. Screen uw opdrachtgevers
  6. Vraag de experts van de Ondernemersdesk om advies en ondersteuning

Wat is een eigen rijder?

Een eigen rijder is een zelfstandig transportondernemer met meestal een vrachtwagen waar deze zelf op rijdt. Als zelfstandig chauffeur zoekt u zelf naar opdrachtgevers, u moet beschikken over de benodigde diploma’s zoals een geldig rijbewijs, Code 95 en vergunningen.

Maakt u de stap om eigen rijder te worden? Het is dan verstandig om u te laten begeleiden door een boekhouder met verstand van transport, zodat u voor zo min mogelijk verrassingen komt te staan. U kunt ook beroep doen op de kennis van het team van de Ondernemersdesk. Deze experts voor eigen rijders helpen u via een persoonlijk gesprek snel verder.
Via de Eigen Rijder Begeleider krijgt u meer informatie om een goede start te maken. 

U kunt hier direct een offerte voor uw onderneming aanvragen. In de aanvraag kunt u aangeven wat uw behoeftes zijn en waar u naar op zoek bent. Op basis van de offerte-aanvraag gaan wij voor u aan de slag. Wij nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op om uw persoonlijke wensen door te nemen.

Offerte aanvragen

Waarom kiest u voor eigen rijder worden?

De redenen om te kiezen om te gaan rijden als zzp'er zijn voor iedereen anders. De meeste eigen rijders ervaren de onderstaande voordelen: 

  • Zelfstandigheid en vrijheid: je bent eigen baas en je bepaalt zelf hoe en wanneer je rijdt
  • U bepaalt zelf uw werktijden
  • U kiest zelf uw opdrachten en opdrachtgevers

Het Eigen Rijder Pakket: verzekeringen speciaal voor u

Als u dagelijks op de weg zit, heeft u geen tijd om bezig te zijn met verzekeringen. Maar tijdens het werk loopt u nu eenmaal risico's en het is wel fijn te weten dat u veilig de weg op kunt en hulp krijgt wanneer u dat nodig heeft. Maak kennis met het Eigen Rijder Pakket. Dit pakket is een verzameling verzekeringen die speciaal zijn geselecteerd voor de eigen rijder. Zo gemaakt dat we u snel hulp kunnen bieden wanneer u dat nodig heeft.

Lees meer over het Eigen Rijder Pakket

Meestgestelde vragen over eigen rijder worden