Eigen rijder
worden

U heeft een droom, als zelfstandig transportondernemer de weg op. U wilt eigen rijder worden. Om daar te komen moeten er eerst een aantal zaken geregeld worden. Wij helpen u graag om zo snel mogelijk, veilig en vertrouwd, als eigen rijder de weg op te gaan. Vraag hier een offerte aan en we gaan met u in gesprek.

Wat is een eigen rijder?

Een eigen rijder is een zelfstandig transportondernemer met meestal een vrachtwagen waar deze zelf op rijdt. Als zelfstandig chauffeur zoekt u zelf naar opdrachtgevers, u moet beschikken over de benodigde diploma’s zoals een geldig rijbewijs, Code 95 en vergunningen. Het is het verstandig om u te laten begeleiden door een boekhouder met verstand van transport, zodat u voor zo min mogelijk verrassingen komt te staan. U kunt via onze Eigen Rijder Begeleider meer informatie vinden om een goede start te maken. 

Offerte aanvragen

De voordelen van eigen rijder zijn onder andere:

  • Zelfstandigheid en vrijheid
  • U bepaalt zelf uw werktijden
  • U kiest zelf uw opdrachten

Hoe wordt u eigen rijder?

Om eigen rijder te worden moet u voldoen aan een aantal eisen. Daarnaast moeten er zaken geregeld worden zoals bepalen in welke rechtsvorm u uw bedrijf wilt voeren en een inschrijving bij de KvK.

Het Eigen Rijder Pakket: het pakket voor u

Als u dagelijks op de weg zit, heeft u geen tijd om bezig te zijn met verzekeringen. Maar tijdens het werk loopt u nu eenmaal risico's en het is wel fijn te weten dat u veilig de weg op kunt en hulp krijgt wanneer u dat nodig heeft. Maak kennis met het Eigen Rijder Pakket. Dit pakket is een verzameling verzekeringen die speciaal zijn geselecteerd voor de eigen rijder. Zo gemaakt dat we u snel hulp kunnen bieden wanneer u dat nodig heeft.

Lees meer over het Eigen Rijder Pakket

Eigen rijder begeleider: alle informatie voor de starter

U wilt eigen rijder worden, maar waar moet u beginnen? Hier kunnen we u mee helpen. U krijgt veel interessante en nuttige informatie die u nodig hebt als u start als eigen rijder. Deze informatie is verzameld in de Eigen Rijder Begeleider. U staat er niet alleen voor. We helpen u om zo snel mogelijk, veilig en vertrouwd, als eigen rijder de weg op te gaan.

Uw gezondheid als ondernemer

Zolang u gezond bent gaat alles goed en doet u wat u het liefste doet: rijden.

Maar wat als u een ongeluk krijgt of ziek wordt en even niet meer kan werken? Het lijkt misschien overdreven om te betalen nu alles op rolletjes loopt, maar wij weten uit ervaring dat een goede verzekering heel veel rust geeft wanneer u deze nodig heeft. Lees meer over de Arbeidongeschiktheidsverzekering.