Wees extra alert in Engeland

Leestijd 1 minuten

14 mei 2018

TVM verzekeringen ontvangt de laatste tijd weer meer meldingen van ladingdiefstal in Engeland. Ook uit informatie van o.a. TAPA blijkt dat bendes actief zijn en er op grote schaal ingebroken wordt en lading wordt ontvreemd. Vooral op (onbewaakte) parkings en bij voertuigen die buiten de poort van losadressen de nacht doorbrengen is het regelmatig raak.

Wat kunt u doen?

TVM adviseert transportondernemers en hun chauffeurs om extra alert te zijn, zeker bij waardevolle/diefstalgevoelige lading. Zorg ervoor dat ze uitgerust op weg kunnen gaan, zodat zij zonder tussenstops kunnen doorrijden vanaf de ferry/tunnel van en naar de laad-/losadressen of naar vooraf bepaalde (goedgekeurde) bewaakte parkings. Transportbedrijven kunnen hier ook aan bijdragen door extra zorgvuldig de planning van ritten samen te stellen.

Zorg er voor dat er naar/in Engeland met deugdelijke sloten en/of anti-slashzeilen wordt gereden. Het kan voorkomen dat het toch niet mogelijk is de nacht op een bewaakte parking of het terrein van de ontvanger door te brengen. Voorkom dan in ieder geval dat er in afgelegen gebieden geparkeerd moet worden voordat de lading geladen of gelost kan worden of op plaatsen die bekend staan als risicovol.
Stem af met de planning en/of uw opdrachtgever als de ontvanger niet bereid is te lossen of het voertuig op het terrein toe te laten.

Heeft u informatie die van belang is in verband met deze melding? Neem dan contact op met de afdeling Speciale Zaken en Expertise of de afdeling Preventie en Risicobeheer van TVM verzekeringen via +31 (0)528 29 29 99.