Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM Scheepvaart oktober 2023

Deze editie van de TVM Scheepvaart bevat weer een mooie mix van verhalen over onze prachtige sector. Lees onder andere over het eeuwfeest van rederij Doeksen en de zonnepanelen op de luiken van zijn schip Ms Dependant. Ontdek de impact van TVM Foundation en de innovaties zoals Bridgescout en Prevent Survey. Daarnaast spraken met Hélène Hendriks, die een grote passie voor het waterleven heeft. 

TVM scheepvaart oktober 2023 | TVM verzekeringen

Lees hier de verhalen van TVM Scheepvaart

  • Wouter Smitsman van de Ms Dependant maakte afgelopen zomer de keuze om zonnepanelen op de luiken van zijn schip te installeren. Hierdoor is hij zich bewuster geworden van zijn energieverbruik. We gingen bij hem aan boord en bespraken de zijn ervaringen tot dusverre, de voor- en nadelen van de zonnepanelen en de investeringen.
  • Bridgescout geeft rust in de stuurhut. De schadelast in de binnenvaart is mede door aanvaringen tussen stuurhut en brug veel te hoog. Een betrekkelijk eenvoudig hulpmiddel als Bridgescout kan zulke schades helpen voorkomen. Schippers Nico Wildenbeest en Coby Doeleman hebben er met hun Europaschip Drakar al jaren profijt van. 

  • Maak kennis met Prevent Survey, een expertisebureau dat sinds twee jaar werkt met een onderwaterdrone. Met deze revolutionaire uitvinding van nog geen 25 kilo zwaar, kunnen inspecties onder water worden uitgevoerd en kunnen schades worden vastgesteld. Neem een kijkje bij het bureau in Dordrecht.
  • Hélène Hendriks op het water, presentatrice bij Talpa én ambassadrice van de TVM Awards. Wat niet iedereen van Hélène weet, is dat ze een passie voor het waterleven heeft. In dit artikel vertelt ze erover.
  • Rederij Doeksen viert dit jaar een jubileum. In juli vierde het familiebedrijf dat het al honderd jaar de passagiersdienst naar Terschelling en Vlieland uitvoert. Annemieke van Brummelen vertelt over de jubileumexpositie, de drang naar innovatie, het afgelopen hoogseizoen en de onverminderde populariteit van de eilanden.
  • De TVM foundation bestaat inmiddels tien jaar. Al meer dan tweehonderd projecten hebben we sinds de oprichting in 2012 ondersteund. In deze TVM Scheepvaart bezoeken we de Stichting Zeilen Zonder Beperking en de Stichting Dierenweide Oostergast. Beiden ontvingen een donatie van de TVM foundation om hun lang gekoesterde dromen te vervullen.