Selectieprocedure

Wat kan ik verwachten van de selectieprocedure bij TVM verzekeringen?

Sollicitatie

Je sollicitatie wordt na ontvangst beoordeeld door de HR afdeling en de afdelingsleiding. Wanneer er voldoende aanknopingspunten in je profiel zitten, word je uitgenodigd voor het eerste gesprek. Je ontvangt altijd een reactie op je sollicitatie. We streven er naar om zo spoedig mogelijk, na sluitingsdatum van de vacature te reageren op je sollicitatie.  

Het eerste gesprek

Het eerste gesprek vindt doorgaans plaats met de betreffende afdelingsmanager en een HR adviseur. Tijdens het eerste gesprek maken we graag kennis met de kandidaat en vormen we een beeld over de match met de betreffende vacature. Wij stellen het op prijs dat de kandidaat het eerste gesprek gebruikt om zelf ook een beeld te vormen van de vacature en de organisatie. Na een positief eerste gesprek volgt in de meeste gevallen een tweede gesprek.

Het tweede gesprek

Het tweede gesprek biedt de mogelijkheid om dieper op de vacature en de kandidaat in te gaan. Ook wordt het tweede gesprek meestal gebruikt om kennis te maken met één of meerdere beoogde collega’s. Wanneer het tweede gesprek ook positief is verlopen volgt de screening en/of een assessment.

Assessment

Afhankelijk van de vacature vindt er na het tweede gesprek een assessment plaats. Het assessment bestaat uit een IQ-test en een persoonlijkheidsvragenlijst. Het betreft een digitaal assessment en wordt op een locatie van TVM afgenomen. Na een positief advies naar aanleiding van het assessment wordt de screening uitgevoerd.

Screening

‘Betrouwbaar’ is één van de kernwaarden van TVM. We hechten waarde aan betrouwbare medewerkers en doen om die reden een screening voorafgaand aan de indiensttreding. Daarnaast is TVM in het kader van de Wet op financieel toezicht verplicht om de integriteit en betrouwbaarheid van haar medewerkers te waarborgen.

De screening bestaat uit:

  • Verzoek om het aanleveren verklaring omtrent gedrag
  • Uitvoeren van een faillissementscontrole
  • Raadplegen Fraude en Informatiesysteem Holland (FISH)
  • Informeren bij Bureau Justitiële Zaken van het Verbond van Verzekeraars
  • Het maken van kopieën van originele diploma’s en een geldig identiteitsbewijs

Bij twijfels over de betrouwbaarheid en integriteit wordt de selectieprocedure afgebroken.

Indiensttreding

Wanneer de kandidaat succesvol de selectieprocedure heeft doorlopen maken we afspraken over de indiensttreding. Denk hierbij aan de arbeidsvoorwaarden, contractsvorm en –duur en overige afspraken. Het streven hierbij is om de wederzijdse verwachtingen met elkaar in overeenstemming te brengen.

Afhankelijk van de specifieke vacature kan de selectieprocedure anders worden ingevuld. 

TVM verzekeringen gebruikt cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren en om ervoor te zorgen dat wij voor u relevante advertenties tonen. Als u doorklikt, gaat u akkoord met het gebruik ervan. Voor meer informatie over onze cookies, klik hier.