Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM roept op om ladingdiefstal altijd te melden bij aangifteloket

Ook brancheorganisatie TLN hoopt dat transporteurs en chauffeurs op grote schaal gebruikmaken van het aangifteloket. Het aangifteloket is een bron voor waarschuwingen, adviezen en alerts.

5 september 2018

TVM verzekeringen roept haar leden op om ladingdiefstal altijd te melden via het telefonische aangifteloket: 088-0087444. Ook brancheorganisatie TLN hoopt dat transporteurs en chauffeurs op grote schaal gebruikmaken van het aangifteloket.

Het loket, sinds vorig jaar operationeel, is bestemd voor meldingen van diefstal van (lading uit) transportvoertuigen die zwaarder dan 3500 kilogram wegen. Inmiddels komt 19 procent van alle aangiften van ladingdiefstal via dit loket bij de politie binnen.

Het telefonisch aangifteloket biedt diverse voordelen. Ondernemers verliezen minder tijd en hoeven nog maar een nummer te bellen. De ondernemer of chauffeur krijgt meteen een medewerker aan de lijn die gespecialiseerd is in ladingdiefstal, hetgeen de snelheid en de effectiviteit ten goede komt, maar tegelijkertijd ook de kwaliteit van de aangifte verhoogt.

Daarnaast is het belangrijk dat één loket data genereert, omdat op deze manier trends zijn te herleiden waarmee politie, justitie maar ook de vervoerders/verladers inzicht krijgen in hoe, wat en waar het vaak fout gaat en vervolgens maatregelen kunnen treffen. Oftewel, het aangifteloket is een waardevolle bron voor waarschuwingen, adviezen en alerts aan vervoerders en verladers.