Nieuwe duofiets voor KBO Heesch

Leestijd 1 minuten

18 mei 2019

KBO Heesch draagt eraan bij dat senioren blijven deelnemen aan de samenleving. Hiervoor wordt een breed scala aan activiteiten aangeboden die voor een deel plaatsvinden in cultureel centrum De Pas in het Brabantse Heesch. Naast deze activiteiten biedt de KBO ook advies op gebied van mobiliteit, zorg, wonen en participatie.

Namens de TVM foundation heeft accountmanager Anton van Haren een cheque aangeboden aan KBO Heesch. De cheque van de TVM foundation is een bijdrage voor de vervanging van een elektrische duofiets. De nieuwe fiets heeft de mogelijkheid om meerdere accu's te gebruiken en dat maakt het mogelijk om de fiets drie keer per dag in te zetten.

De vereniging beschikt over elektrische duofietsen waar zowel KBO-leden als niet-leden gratis gebruik van kunnen maken. Mindervalide senioren, maar ook jongere mensen met een beperking kunnen zo samen met een vrijwilliger gezellig op pad. Het beheer van de duofietsen legt een flinke claim op vrijwilligerswerk en financiële middelen.

Anton van Haren: ”KBO Heesch beschikt over zes duofietsen. Zo'n 80 leden maken hier als deelnemer gebruik van. En net zoveel vrijwilligers zorgen ervoor dat een deelnemer 1 of 2 keer per week kan gaan fietsen. Dit haalt ouderen uit hun isolement en is goed om in conditie te blijven.”

Meer informatie: www.kbo-heesch.nl  

Nieuwe duofiets voor KBO Heesch