Overslaan en naar de inhoud gaan

De vrachtwagenverzekering van TVM biedt veel voordelen

Schade is altijd vervelend. Het kost de klant geld, zorgt voor administratieve rompslomp en het kan gepaard gaan met persoonlijk leed. Het voorkomen van schade staat bij TVM voorop. Wanneer er onverhoopt toch iets gebeurt, dan moet de klant terug kunnen vallen op een goede verzekering. De vrachtwagenverzekering van TVM heeft enkele extra’s die uniek zijn in de verzekeringsmarkt. Wat deze extra's zijn? Erik Meinen, productmanager bij TVM, geeft een toelichting.

Hulp bij ziekte van de chauffeur

“Bij een ongeval mag de klant uiteraard alle noodzakelijke hulp verwachten, zowel in binnen- als buitenland. In het buitenland verlenen wij ook hulp bij ziekte van de chauffeur. Denk daarbij aan een vergoeding voor de verblijfskosten of voor de terugreis naar huis”, zegt Erik. Ook als de chauffeur bijstand van iemand nodig heeft, dekt de verzekering deze kosten. “Bij acute noodsituaties in de privésfeer van de chauffeur, kent deze verzekering een regeling voor terugkeer of zorgt voor een vervangende chauffeur.”

Erik Meinen

Vergoeding voor brandstofverlies

Erik: “Gezien de huidige hoge kosten is het goed om te weten dat TVM de brandstof ook tot het voertuig rekent. Bij verlies van brandstof door een verzekerde gebeurtenis, vergoedt TVM zelfs altijd minimaal 50 procent van de inhoud van de volledige tank.” Ook wanneer een chauffeur verkeerd tankt, dan valt de gevolgschade onder de cascodekking van de vrachtwagenverzekering.

Vervangende vrachtwagen

Het komt regelmatig voor dat bij een ongeval alleen de vrachtwagen beschadigd raakt. De aanhanger of oplegger kunnen vaak zo weer de weg op. In plaats van vervoer terug naar Nederland van de oplegger of aanhanger, vergoedt TVM in zo’n geval de kosten van een vervangende vrachtwagen. Zonder eigen risico. Erik: “Zo kan de lading toch op tijd naar de plaats van bestemming worden gebracht. Wel zo fijn voor onze klant en zijn opdrachtgever.”

“Bij een ongeval mag de klant uiteraard alle noodzakelijke hulp verwachten, zowel in binnen- als buitenland."

Schade aan meerdere voertuigen?

Een andere extra die de vrachtwagenverzekering biedt, is dat verzekerden maximaal één keer eigen risico betalen bij schade aan meerdere voertuigen. “Een voorbeeld hiervan is dat bij brand of een flinke hagelbui er vrij snel meerdere voertuigen beschadigd kunnen raken. In zo’n geval rekent TVM niet voor elke vrachtwagen een eigen risico, maar slechts één keer."

TVM kijkt naar de dagwaarde

Wanneer de vrachtwagen voor de boekwaarde verzekerd is en de dagwaarde van de auto hoger is, dan betaalt TVM toch de hogere dagwaarde. “Verder zien wij dat schade aan een ander eigen voertuig vaak gebeurt op het terrein van de transportonderneming. Veel verzekeraars vergoeden die schade niet. De vrachtwagenverzekering van TVM vergoedt dit wel”, zegt Erik.

"Zorg dus dat u weet waarvoor u verzekerd bent!”

Tot slot merkt Erik op dat onbekendheid van de verzekering ertoe kan leiden dat een schade niet wordt gemeld. “U krijgt dan niet waar u recht op heeft. Zorg dus dat u weet waarvoor u verzekerd bent!”

Vrachtwagen(s) verzekeren bij TVM?

Wilt u ook gebruikmaken van een vrachtwagenverzekering bij TVM?

Naar vrachtwagenverzekeringen