Overslaan en naar de inhoud gaan

2e padelbaan in Friesland bij Tennisvereniging TSO Surhuisterveen

Tennisvereniging TSO is naast een plek om te tennissen ook een ontmoetingsplek voor de eigen leden. Andere regelmatige bezoekers, kwetsbare groepen, buurtbewoners en scholen en andere partijen worden uitgenodigd om te sporten en om bij de vereniging betrokken te raken en te blijven. Naast de padelbanen investeert de TSO ook in de aanleg van een multifunctionele playground.

27 september 2019

Joop Atsma, voorzitter van de TVM foundation, overhandigde aan Tennisvereniging TSO Surhuisterveen een cheque van 5.000 euro. Voorzitter Sietze Hoekstra en Goffe Hoekstra, één van de vele vrijwilligers van de vereniging, namen deze dankbaar in ontvangst.

“We zijn er trots op dat we deze nieuwe banen met hulp van veel vrijwilligers en dankzij donaties hebben kunnen realiseren. TSO is een open vereniging, waarin iedereen zich thuis moet voelen. We richten ons hiermee op nieuwe doelgroepen, zoals ouderen. Ook de scholen gaan er gebruik van maken”, aldus Hoekstra.

Vrijdag 4 oktober worden de nieuwe padelbanen officieel geopend door wethouder Jouke Spoelstra van de gemeente Achtkarspelen. Hiermee is Tennisvereniging TSO de 2e vereniging in Friesland waar men kan padellen.

Ouderen meer in beweging

De padelbanen kennen hun oorsprong in Zuid Europa, Spanje en Portugal. De padelbanen zijn uitermate geschikt voor de oudere speler. De ervaring leert dat men minder snel blessures oploopt en het tennisspel sneller onder de knie krijgt. Door direct 2 banen aan te leggen is het ook mogelijk om deel te nemen aan de competitie van de KNLTB

Ontmoetingsplek in Surhuisterveen

Tennisvereniging TSO telt momenteel zo’n 250 leden en is naast een plek om te tennissen ook een ontmoetingsplek voor de eigen leden. Andere regelmatige bezoekers, kwetsbare groepen, buurtbewoners en scholen en andere partijen worden uitgenodigd om te sporten en om bij de vereniging betrokken te raken en te blijven. Naast de padelbanen investeert de TSO ook in de aanleg van een multifunctionele playground. Op deze playground is het mogelijk om te korfballen, voetballen en volleyballen.

Ga voor meer informatie naar: www.tsotennis.nl

Tennisvereniging TSO Surhuisterveen

Bijschrift foto:

Joop Atsma heeft de  cheque uitgereikt aan voorzitter Sietze Hoekstra (links) en Goffe Hoekstra (midden) © Dick Kooij