Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik Zero Emissie Event 2024 Een dag vol oplaadpunten

Het Zero Emissie Event 2024 vond plaats op 21 juni in Lelystad. Tijdens deze dag vertelden de voorlopers op gebied van zero emissie en de energietransitie in transport over de uitdagingen waar de branche mee te maken heeft. We onthulden deze dag een bijzondere primeur: de TVM laadpas. Ook presenteerde het NIPV het adviesrapport 'Veiligheidseisen voor EV-laadpleinen bij transportondernemingen'.

Lees het NIPV-adviesrapport hier

Workshops, kennis delen en de TVM laadpas

Vier leerzame workshops, een mobiel laadplein, de mogelijkheid om een testritje te maken in een e-truck of e-bestelwagen en de lancering van de TVM laadpas. Vrijdag 21 juni vond de derde editie van het Zero Emissie event plaats. Een evenement waar veel kennis werd opgehaald en gedeeld en waar leden van TVM elkaar ontmoetten. 

NIPV-adviesrapport over veiligheid oplaadlocaties

Om onze leden goed te kunnen adviseren over de inrichting van oplaadlocaties hebben we NIPV (Nederlands Instituut Publieke Veiligheid) gevraagd om kaders op te stellen voor het inrichten van een laadplein. Het NIPV heeft een uitgebreid rapport opgesteld met duidelijke adviezen. Tijdens het Zero Emissie Event 2024 werd het rapport tijdens de workshop Laadpleinen gepresenteerd.

collage zero emissie event 2024