Duurzaam

Duurzaamheid is een belangrijk thema in de wereld van Logistiek en Transport. TVM is partner van MVO Nederland, de nationale kennis- en netwerkorganisatie voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Als coöperatie heeft TVM een lange termijn visie, waarbij duurzaamheid belangrijk is. Wij streven naar een duurzame partnerrelatie, waarbij we maar één doel hebben: onze klanten snel en veilig weer op weg helpen.

duurzaam - tvm verzekeringen

Emissieloos

Emissieloos transport is een term die u de komende tijd steeds vaker zult tegenkomen. Nederland heeft als doel om in 2030 de CO2-uitstoot met 49% te gereduceerd te hebben ten opzichte van 1990. Wat betekent dit voor u en uw onderneming? Hoe maakt u de overstap naar emissieloos transport? Als ondernemer wil je klaar zijn voor de toekomst. Daarom ga je op tijd mee met nieuwe technieken. Opdrachtgevers vragen steeds meer om emissieloos transport. Daarnaast komt er ook vanuit de overheid druk om als ondernemerje wagenpark te verduurzamen. Vanaf 2025 is het namelijk in veel steden niet meer mogelijk om met een diesel bedrijfswagen het centrum in te rijden. Wanneer stapt u over naar emissieloos transport?

Lees meer over emissieloos

Sponsoring

Transportveiligheid staat hoog in het vaandel bij TVM verzekeringen. De sponsorinvesteringen richten zich daarom voornamelijk op het veiliger maken van het vrachttransport over weg en water. Ook sponsort TVM een aantal initiatieven op het gebied van cultuur en maatschappelijke betrokkenheid. Omdat we als coöperatie ons betrokken voelen bij onze leden én onze omgeving. Daarom heeft TVM vanwege haar 50-jarig jubileum op 6 december 2012 de TVM foundation opgericht. Met deze stichting wil TVM bijdragen aan een duurzame verbetering van de maatschappelijke, sociaaleconomische omgeving in Nederland.

Lees meer over TVM foundation

14 bomen bespaard in 2020

Het doel was: In 2020 gaan we 25% minder printen! Omgerekend wilden we 7 bomen besparen. Dit doel hebben we vorig jaar juli al bereikt. We hebben in 2020 ruim 850.000 vellen papier minder geprint ten opzichte van 2019. Dit komt neer op een besparing van 14 bomen.

Schenking 14 bomen aan Drents Landschap
We hebben besloten om de 14 bespaarde bomen te schenken aan het Drents Landschap. Vandaag zijn de bomen symbolisch overhandigd aan Gerko Last, hoofd team Onderzoek & Ontwikkeling, van Het Drentse Landschap. In het najaar worden de 14 bomen geplant op een mooie plek in Drenthe.