Kleurcode oranje

Regelmatig hoort u in coronatijd kleurcode oranje in combinatie met bepaalde landen voorbijkomen. Maar wat betekent dit voor de transportsector?

Kleurcode oranje - transportsector en goederenvervoer | TVM verzekeringen

Kleurcode oranje: voor zakenreizigers

Bij kleurcode oranje wordt zakenreizigers geadviseerd goed kijken of een zakenreis wel echt nodig is. Vrachtvervoer en overig professioneel transport vallen onder noodzakelijk verkeer. Het reisadvies geldt dus niet voor de transportsector en het goederenvervoer. Strikt genomen geldt er dus geen advies tot quarantaine voor vrachtwagenchauffeurs die hebben gereisd door een gebied met kleurcode oranje.

In quarantaine als er klachten zijn

Wanneer een vrachtwagenchauffeur klachten heeft geldt het quarantaineadvies uiteraard wel!

Algemene Europese regels kleurcode oranje

Europese landen beslissen gezamenlijk welke landen buiten Europa weer toegang kunnen krijgen tot Europa. Een belangrijke voorwaarde is dat de gezondheidssituatie in die landen voldoet aan de EU-norm. Reizigers uit landen die geen toegang hebben tot Europa, en reizigers uit Servië en Montenegro gaan 10 dagen in (thuis)quarantaine. Dit geldt ook voor andere landen binnen Europa/Schengen waar de gezondheidssituatie hier om vraagt, zoals Kroatië of Malta. Dit geldt ook voor zakenreizigers.

Blijf op de hoogte

De uitbraak van het coronavirus leidt tot verschillende vraagstukken op het gebied van de risico's die u loopt als ondernemer en de dekking die de verzekeraar biedt voor deze gebeurtenissen. Welke gevolgen heeft het coronavirus voor uw onderneming en uw medewerkers? Of voor uw opdrachtgevers? Op onze coronapagina verzamelen wij belangrijke informatie en geven wij u tips over onder andere corona en uw arbobeleid en leest u in een blog hoe u coronablindheid kan voorkomen.