Diefstal tijdens de rit

Leestijd 1 minuten

30 maart 2017

TVM verzekeringen waarschuwt chauffeurs met dure ladingen alert te zijn op de verkeersdrukte rond hun vrachtwagen. In het zuiden van Nederland (A15) is een bende criminelen actief die 's nachts vrachtwagens tijdens het rijden berooft. Zij hebben het vooral voorzien op vrachtwagens die elektronica vervoeren.

Al rijdend

Afgelopen week is 's nachts de lading uit een rijdende vrachtauto ontvreemd. Het slot werd al rijdend open geslepen, de chauffeur heeft hier niets van gemerkt. Pas op de loslocatie werd de diefstal ontdekt.

Langzamer rijden

Achterliggers merken niet wat voor hen gebeurt. Doordat handlangers het verkeer bewust laten stagneren op beide rijstroken, wordt het zicht op de overval ontnomen.

Wees alert

TVM waarschuwt iedereen om alert te zijn op voertuigen die zich verdacht op of in de omgeving van hun vrachtwagen begeven.

Heeft u informatie die van belang kan zijn in verband met deze melding of stuit u zelf op een situatie die u niet vertrouwt? Neem dan contact op met de afdeling Speciale Zaken van TVM via telefoonnummer +31 (0)528 29 25 30.