Overslaan en naar de inhoud gaan

Bendes actief langs Duitse snelwegen

TVM verzekeringen constateert de laatste tijd weer toenemende activiteit van bendes die huiven opensnijden en (kostbare) lading buit maken, met name op parkeerplaatsen langs de snelwegen in Duitsland.

Juni - 2018

TVM verzekeringen constateert de laatste tijd weer toenemende activiteit van bendes die huiven opensnijden en (kostbare) lading buit maken, met name op parkeerplaatsen langs de snelwegen in Duitsland. Afgelopen zaterdag werden langs de Duitse A4 tussen Eisenach en Erfurt op vier parkeerplaatsen liefst 35 vrachtwagens opengesneden.

Wees dus extra alert bij het plannen van routes en overnachtingen met huiven op niet-bewaakte parkings.

De gevolgen van deze berovingen kunnen aanzienlijk zijn, ook financieel. Naast de kosten voor de opdrachtgever als gevolg van de diefstal van de goederen volgen er altijd nog extra kosten en ongemakken voor vervoerder, planner en chauffeur. Een gemiddelde diefstal kost de vervoerder zelf al gauw 2500 euro per incident.

Houd de nieuwsberichten in de gaten, wees extra voorzichtig met het kiezen van een overnachtingsplaats, zeker indien er sprake is van een waardevolle/diefstalgevoelige lading. Plan een rit zodanig in dat er geen huif onbewaakt langs de weg hoeft te staan. Dat geldt voor Duitsland, maar vanzelfsprekend ook voor andere landen.