Overslaan en naar de inhoud gaan

Bootverzekering

Met de bootverzekering is uw boot uitgebreid verzekerd. Op het water, maar ook op andere momenten, zoals tijdens een reparatie en als uw boot in de stalling ligt.

Bereken hier direct de premie voor een bootverzekering of neem contact op met onze afdeling Pleziervaart.

Keuze uit verschillende vaargebieden
Hoge korting bij een vrijwillig eigen risico
Snelle en vakkundige afhandeling van schade

Wat verzekerd is bij de bootverzekering

 • Schade aan uw boot als gevolg van eigen gebrek is gedekt bij de verzekering van uw boot
 • Schade aan uw boot door storm, bliksem, vandalisme, brand, ontploffing en diefstal
 • Schade aan uw boot tijdens winterberging, transport over de weg, droogzetting, tewaterlating en reparatie
 • Kosten die u moet maken als er schade is of dreigt, zoals hulploon, reddings- en bergingskosten, en lichtings- en opruimingskosten
 • Schade aan uw boot (inclusief motor, inboedel, navigatie en overige toebehoren) tijdens de vaart. Bijvoorbeeld bij een aanvaring of gronding en stranding
 • Schade die u met uw boot veroorzaakt bij anderen en waarvoor u aansprakelijk bent (Wettelijke Aansprakelijkheid), tot €5.000.000,-  per gebeurtenis. Dit geldt ook voor schade aan personen of bij milieuverontreiniging

Vaartuigenhulpverzekering

De vaartuigenhulpverzekering is een uitbreiding op de bootverzekering. Sluit u een bootverzekering af, dan is de vaartuigenhulpverzekering hier een standaard onderdeel van. Deze verzekering dekt onder andere:

 • Repatriëring van het vaartuig na schade
 • Toezending van onderdelen
 • Vervangende schipper/bestuurder in geval van ziekte of ongeval

Meer over vaartuigenhulp en hulpverlening

Voordelen van de bootverzekering

 • Gunstige no-claimregeling met bonusbescherming
 • U kiest zelf in welk vaargebied u verzekerd wilt zijn. Bekijk de mogelijke vaargebieden
 • Heeft u schade, dan zorgen wij voor een snelle en vakkundige afhandeling
 • U kunt uw premie in termijnen betalen. Per halfjaar, kwartaal of maand (via automatische incasso). U kunt zelf aangeven wat uw voorkeur heeft. Let op: dit kan alleen als het termijnbedrag hoger is dan €25,-

Meer weten over deze bootverzekering

In de polisvoorwaarden vindt u het volledige overzicht met wat er wel en niet verzekerd is. Download deze hier voor uw eigen administratie.

U krijgt uitgebreide bescherming bij de TVM Bootverzekering

De bootverzekering van TVM biedt u uitgebreide bescherming voor uw boot, zowel op het water als daarbuiten. Hier zijn de voordelen die u kunt verwachten van TVM’s bootverzekering.

Uitgebreide Dekking op en Buiten het Water

Met de bootverzekering is uw boot uitgebreid verzekerd tegen schade door eigen gebrek, storm, bliksem, vandalisme, brand, ontploffing en diefstal1. Ook tijdens winterberging, transport over de weg, droogzetting, tewaterlating en reparatie is uw boot beschermd. 

Wettelijke Aansprakelijkheid tot €5.000.000

Als u schade veroorzaakt met uw boot, bent u verzekerd voor wettelijke aansprakelijkheid tot €5.000.000 per gebeurtenis. Dit omvat ook schade aan personen of bij milieuverontreiniging, waardoor u met een gerust hart kunt varen.

Vaartuigenhulpverzekering Inbegrepen

De vaartuigenhulpverzekering is standaard inbegrepen bij uw bootverzekering1. Dit betekent dat u hulp krijgt bij repatriëring van het vaartuig na schade, toezending van onderdelen, en zelfs een vervangende schipper/bestuurder in geval van ziekte of ongeval.

Keuze uit Verschillende Vaargebieden

U kiest uw vaargebied, zodat u verzekerd bent in de gebieden waar u het meest vaart. Dit biedt flexibiliteit en zorgt ervoor dat uw verzekering aansluit bij uw vaarbehoeften.

Gunstige No-claimregeling met Bonusbescherming

Een veilige vaarstijl wordt beloond met een gunstige no-claimregeling. Als u geen schade claimt, kunt u profiteren van een lagere premie. En met de bonusbescherming blijft uw premie stabiel, zelfs na een claim.

Hoge Korting bij Vrijwillig Eigen Risico

Kiest u voor een vrijwillig eigen risico, dan kunt u genieten van een hoge korting op uw premie. Dit is ideaal voor schippers die extra vertrouwen hebben in hun vaardigheden en bereid zijn om een deel van het risico zelf te dragen.

Snelle en vakkundige schadeafhandeling

Mocht er iets gebeuren, dan kunt u rekenen op de snelle en vakkundige afhandeling van schade. Als er iets gebeurt, kunt u rekenen op een efficiënte service om u snel weer op weg te helpen.