Overslaan en naar de inhoud gaan

Stappenplan arbobeleid

Als werkgever bent u wettelijk verplicht om voor een veilige en gezonde werkplek te zorgen voor uw medewerkers. Zorg er daarom voor dat arbozorg en preventie goed geregeld zijn.

Stappenplan arbobeleid rie

Sinds de coronacrisis weten we dat de verspreiding van virussen en ziektekiemen ook belangrijke risico’s zijn. Denk hierbij aan de gezondheid van de medewerkers en de continuïteit van uw bedrijf. Om u te ondersteunen hebben we een overzichtelijk stappenplan opgesteld voor uw arbobeleid. In een paar stappen weet u precies waar u aan toe bent.

Download het stappenplan(PDF)

Hoe maakt u uw medewerkers risicobewust?

Het is belangrijk dat er aandacht is voor risico’s op de werkvloer. Als werkgever bent u wettelijk verplicht om risico’s binnen uw bedrijf in kaart te brengen en maatregelen te nemen als dat nodig is. Zorg er daarom voor dat Arbobeleid goed geregeld is.

Iedere werkgever is verplicht een Risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) op te stellen. Met dit instrument brengt u alle Arborisico’s binnen uw bedrijf in kaart. Onderdeel van de RI&E is een Plan van aanpak. Hierin staan de maatregelen die u neemt om risico’s op te lossen en wie er binnen het bedrijf verantwoordelijk voor is.

Lees meer over de RI&E

Heeft u nog vragen of wilt u liever een medewerker spreken? Neem dan contact met de afdeling Preventie en Risicobeheer via telefoonnummer (0528) 29 29 30 of via e-mail preventie@tvm.nl.