"Tijdens mijn stage draai ik gewoon mee in het team en word ik gewaardeerd"

Leestijd 6 minuten

Noah Strijker woont in Hoogeveen en loopt vanaf september 2022 stage bij TVM. Hij volgt de Hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde in Leeuwarden en doet zijn afstudeerstage binnen het TVM CSI-team. Het bevalt Noah goed. “Er is bij TVM veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en je wordt behandeld als een collega. Ik heb niet echt het gevoel dat ik ‘de stagiair’ ben.” 

Positieve verhalen  

Noah heeft heel bewust gekozen voor een stage bij TVM. “Tijdens mijn studie heb ik mij natuurlijk verdiept in wat ik later wil. CDD (Customer Due Diligence) is iets wat mij altijd aansprak. TVM doet deze werkzaamheden ook, zodoende ben ik bij het CSI-team terecht gekomen. Buiten de interesse om die ik voor CDD heb, heb ik vanuit mijn omgeving veelal positieve verhalen gehoord van zowel (ex-)medewerkers als oud stagiaires. Dat TVM een goede werkgever is en een uitstekend leerbedrijf voor stagiaires." 

"Tijdens m'n stage hoop ik er achter te komen waar ik goed in ben en wat het beste bij mij past"

Dagelijkse werkzaamheden

De stage bij TVM is Noah zijn tweede stage. De andere stage was een groot deel in corona-tijd. Een ingewikkelde manier om een organisatie te leren kennen. “Hierdoor heb ik nooit echt het gevoel gehad dat ik onderdeel was van de organisatie. Bij TVM verwacht ik dat dit wel kan. Naast mijn onderzoek ben ik ook bezig met dagelijkse werkzaamheden. Ik werk mee binnen de afdeling en maak alle facetten van het de werkzaamheden van CSI mee. Ook wil ik er achter komen waar mijn krachten liggen. Tijdens de stage hoop ik erachter te komen waar mijn interessegebied ligt, waar ik goed in ben en wat het beste bij mij past.” 

Oplossing 

Bij TVM houdt Noah zich bezig met het verbeteren van het proces rondom de periodieke UBO-bepaling. ‘’Van alle relaties van TVM wordt de UBO bepaald (belanghebbende van de organisatie). De werkwijze rondom de periodieke UBO-bepaling willen we verbeteren. Het proces kent enkele veiligheidsrisico’s. De UBO van hoog risico relaties bepalen we nu twee keer per jaar. Vanuit CSI willen we ernaartoe werken om dit één keer per jaar te doen. Aan mij de taak om hier een oplossing voor te bedenken zodat het veiligheidsprobleem geborgd wordt en dat de UBO van hoog risico relaties één keer per jaar bepaald wordt.’’

"Door mee te werken met het team werd voor mij de urgentie van de stageopdracht duidelijk"

Regie over mijn afstudeeropdracht

Tijdens de stageperiode krijgt Noah veel vrijheid om zijn opdracht op zijn eigen manier uit te voeren. “De eerste maand heb ik mij vooral georiënteerd op het onderwerp en de werkzaamheden die CSI uitvoert. Door mee te werken werd voor mij de urgentie van de opdracht ook duidelijk. Ik heb veelal zelf regie over mijn afstudeeropdracht. Ik heb wekelijkse gesprekken met mijn afstudeerbegeleider van CSI waarin ik mijn persoonlijk voortgang en de voortgang van het project bespreek. Voor de inhoudelijke materie kan ik altijd terecht bij mijn TVM-collega’s.” 

Welkom bij TVM

 Noah voelt zich vanaf de eerste dag welkom bij TVM. “Mijn eerste indruk was direct positief, ik ben terecht gekomen in een jong team (zowel in leeftijd van de medewerkers als van de afdeling zelf) er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen en ik word behandeld als een medewerker. Ik heb niet echt het gevoel dat ik ‘de stagiair’ ben. Ik heb ik het verleden een stage gehad bij de gemeente Hoogeveen. De cultuur tussen de gemeente Hoogeveen en TVM is natuurlijk wel wat anders. Maar ik kon hier snel aan wennen. Iedereen is vriendelijk en iedereen wil je altijd helpen” Vooral de afwisseling tussen meewerken en de afstudeeropdracht maakt het prettig. De eerst week heb ik gelijk mooie stappen kunnen maken. Je hoort vaak van andere studenten dat het opstarten erg moeizaam gaat, TVM/CSI hebben dit erg goed geregeld! 

Onderdeel van het team

"Ik ben het meeste trots op dat ik naast mijn afstudeerproject ook gewoon meedraai in het team. Het kan soms best druk zijn, door mijn aanwezigheid kan ik ook werkzaamheden oppakken. Ik merk dat ik de collega’s daarmee help, dat wordt gewaardeerd. Ik voel mij daardoor erg waardevol en dat heb ik bereikt in zeer korte tijd. Daarnaast vind ik het ook fijn om te zien dat collega’s mij soms vragen stellen over bepaalde werkzaamheden. In sommige materie zit ik momenteel wat dieper dan andere collega’s. Ik voel me echt onderdeel van het team. 

Na deze stage ga ik op zoek naar werk. Ik ben nog altijd zoekend wat ik later wil. Ik ben op deze stage gekomen omdat ik interesse heb in CDD (klantonderzoek e.d.) dat zie ik mijzelf zeker ook doen. Waar ik mezelf over 10 jaar zie, durf ik momenteel niet te zeggen. Wellicht is dit iets binnen TVM!”

Ben jij ook benieuwd wat de mogelijkheden zijn van stages bij TVM?

Lees hier meer