TVM roept chauffeurs op om drukke schoolroutes te mijden

Leestijd 1 minuten

20 augustus 2021

TVM verzekeringen ondersteunt de oproep van Veilig Verkeer Nederland om extra alert te zijn in het verkeer bij de start van het nieuwe schooljaar. Komende maandag openen de eerste scholen weer hun deuren. Om die reden start VVN vandaag haar jaarlijkse campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’, waarbij automobilisten wordt verzocht om de drukke schoolroutes met name in de eerste week na de zomervakantie zoveel mogelijk te mijden. Als transportverzekeraar brengt TVM die boodschap graag onder de aandacht bij haar achterban, onder andere via social media.

In de zomerperiode rijden bijna de helft minder auto’s op de weg. Bij de start van het nieuwe schooljaar zorgt de ‘nieuwe’ drukte in het verkeer jaarlijks voor een verdubbeling van het aantal verkeersslachtoffers onder 12-jarige fietsers, zo meldt VVN. Ook in andere leeftijdscategorieën stijgt het aantal ongelukken. Kinderen en jongeren zijn sneller afgeleid, schatten risico’s minder goed in en groepsdruk speelt een belangrijke rol in het verkeersgedrag.

Naast snelheidsreductie kunnen ook veel ongelukken in het verkeer voorkomen worden door de mobiele telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden. TVM lanceerde eerder dit jaar al haar campagne #appmoment om verkeersdeelnemers te stimuleren om alleen te ‘appen’ als je stilstaat, bijvoorbeeld op een parkeerplaats. Van alle automobilisten gebruikt een kwart (26%) de smartphone nog in de auto. Van hen geeft 16% aan tijdens het rijden berichtjes/appjes te lezen en typt 9% zelfs letterlijk berichtjes terug.