TVM foundation doneert voor De Höfte

Leestijd 1 minuten

4 september 2018

Duurzaamheid staat in Nederland hoog op de maatschappelijke agenda. Voor de TVM foundation alle reden om positief te reageren op de aanvraag van transportbedrijf Heisterkamp uit Oldenzaal voor een donatie van 5000 euro voor de aanleg van een duurzaamheidsplein bij Natuur Milieu Educatief Centrum De Höfte in Oldenzaal, een plek van ontmoeting tussen mens, dier en natuur.

De Höfte stelt zicht tot doel zowel kinderen als volwassenen bewust te maken van de natuur en het milieu en daarmee aan te zetten tot natuur- en milieubewust gedrag. Onderdeel van De Höfte vormen de Heemtuin en de Kinderboerderij.

Door de actuele politieke en maatschappelijke agenda is in Oldenzaal de laatste jaren steeds meer de focus komen te liggen bij duurzaamheid. Hiervoor komt een speciaal voorlichtingsgedeelte. Op dit duurzaamheidsplein kunnen bezoekers kennis maken met duurzame energie met al haar toepassingen.

Dirk Jan Klein Essink: ”Een mooi project in een tijd dat zuinig met energie omgaan voor iedereen een belangrijk thema met impact is geworden. Als ‘vrachtwagen-verzekeraar’ heb je voortdurend te maken met de discussie over zaken als Co2 uitstoot en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het mooie van dit project is dat jong en oud laagdrempelig kennis kan nemen van relevante ontwikkelingen. Ze leren spelenderwijs wat duurzaamheid is.”

Meer informatie: www.dehofte.nl

De Höfte in Oldenzaal