Overslaan en naar de inhoud gaan

Registratieplicht van (werk-)materieel

Bijna alle voertuigen en getrokken materieel moeten op 1 januari 2022 voorzien zijn van een kenteken. Na deze datum mag een voertuig niet meer zonder registratie op de openbare weg komen. Als de registratie niet of niet op tijd geregeld is kan dit vervelende gevolgen hebben. Daarom wijzen we u graag extra op de registratieplicht.

15 november 2021

In verschillende media wordt aandacht besteedt aan de registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen. Bijna alle voertuigen en getrokken materieel moeten op 1 januari 2022 voorzien zijn van een kenteken. Na deze datum mag een voertuig niet meer zonder registratie op de openbare weg komen. Als de registratie niet of niet op tijd geregeld is kan dit vervelende gevolgen hebben. Daarom wijzen we u graag extra op de registratieplicht.

Registratieplicht voor (land)bouwvoertuigen

De registratieplicht geldt voor een grote groep voertuigen die in de bouw, infra, groen en logistieke sector gebruikt worden. Het gaat onder andere om terreintrekkers, dumpers, graafmachines, mini-trekkers, verreikers en heftrucks. Registreren is nodig als ze harder dan 6 km/u kunnen rijden en op de openbare weg komen. Op www.rdw.nl/registreren leest u of uw voertuig ook geregistreerd moet worden en vindt u meer informatie over het registreren. Het RDW heeft de 7 grootste misverstanden over landbouwvoertuigen onder elkaar gezet.

Registreer uw voertuig voor 1 januari 2022

Een voertuig moet bij de RDW geregistreerd staan voor 1 januari 2022. Na deze datum mag een voertuig niet meer zonder registratie op de openbare weg komen. Tot 1 januari kunt u uw voertuig(en) eenvoudig online registreren. Dit kost 18 euro per voertuig. Na 1 januari moet de keuring door een keuringsstation gedaan worden. De kosten hiervan zijn minimaal 140 euro en voor de meeste voertuigen zelfs meer.

Registreren kan via www.rdw.nl/registreren

Geef uw kenteken aan ons door

Het is belangrijk dat u het voertuig laat registreren en het kenteken op tijd aan ons doorgeeft. Doet u dit niet of niet op tijd, dan kunt u een boete krijgen. Uw voertuig staat dan ook niet als verzekerd bij de RDW geregistreerd met de nodige vervelende gevolgen.

Doet u dit niet of niet op tijd, dan kunt u een boete krijgen voor het niet registreren van uw voertuig.

De verzekering blijft geldig

De verzekering van de objecten blijft overigens gewoon geldig, maar dit is dan niet bij de RDW bekend. Dat willen we graag voorkomen.

Wilt u meer informatie of heeft u andere vragen? Neem dan gerust contact op met uw accountteam of onze Ondernemersdesk.