Overslaan en naar de inhoud gaan

Poort8 is winnaar van onze Hackathon-uitdaging

Afgelopen weekend vond het grootste Blockchain- en AI-Hackathon ter wereld plaats in de voormalige Suikerfabriek in Groningen.

15 april 2019

Afgelopen weekend was de voormalige Suikerfabriek in Groningen the place to be voor Blockchain en Artificial Intelligence (AI)-liefhebbers. Hier vond het grootste Blockchain- en AI-Hackathon ter wereld plaats.

De challenge van TVM

In totaal hebben 100 teams gewerkt aan 20 tracks/challenges. In iedere track/challenge gingen 5 teams aan de slag om een oplossing te bedenken/maken voor het vraagstuk.
TVM was opdrachtgever voor een van de challenges:

FUTURE OF CARGO INSURANCE
TVM wil een revolutie teweegbrengen in de manier waarop wij lading verzekeren van 'risicobeheer en verzekering vanuit het oogpunt van vracht', om de kosten en wrijving in de gehele toeleveringsketen te verlagen, en zo ten goede komen aan klanten en de samenleving.

Wat als een 'Verzekeringstoken' als extra legitimatiebewijs (naast de vrachtbrief) aan de lading is bevestigd en telkens van eigenaar verandert als een nieuwe vervoerder of vervoerder de verantwoordelijkheid op zich neemt voor het vervoer of de tijdelijke opslag van de lading?

Poort8 gekozen als winnaar

Meerdere teams hebben een goede oplossing voor de TVM-challenge uitgewerkt. Onder voorzitterschap van CEO Arjan Bos heeft de jury het team Poort8 uit Delft als winnaar gekozen. Deze groep mannen hebben allen gestudeerd in Delft en werken inmiddels allemaal in de logistieke branche. Zij hebben laten zien dat het mogelijk is om met meerdere partijen in de keten data uit te kunnen wisselen, op een manier die voor alle betrokkenen betrouwbaar is. Hierbij is rekening gehouden met wetgeving, concurrentiegevoeligheid etc. Daarbij hebben ze zich vooral gericht op een technische oplossing.

Vervolg

Vanaf vandaag wordt gewerkt aan de uitdaging en de gekozen oplossing.