Overslaan en naar de inhoud gaan

Fietscrossbaan Steenbergerpark wordt aangelegd

Maria Benten uit Hoogeveen besloot te onderzoeken of er een fietscrossbaan gerealiseerd kon worden in het park waaraan ze woonde. Toen er veel animo bleek te zijn, richtte ze met een aantal omwonenden de Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark op.

12 juni 2020

Wat doe je als moeder van een zoon die graag crosst op een BMX-fiets? Maria Benten uit Hoogeveen besloot te onderzoeken of er een fietscrossbaan gerealiseerd kon worden in het park waaraan ze woonde. Toen er veel animo bleek te zijn, richtte ze met een aantal omwonenden de Stichting Fietscrossbaan Steenbergerpark op.

Uitdagend parcours

De fietscrossbaan in het Steenbergerpark moet een plek worden om te bewegen, te recreëren en te ontmoeten, aldus de stichting. De baan, bedoeld voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 16 jaar, krijgt een uitdagend parcours met hoogteverschillen en bochten. Mede dankzij de donatie van de TVM foundation heeft de stichting inmiddels het benodigde geld bij elkaar. (Oud)-medewerker van TVM verzekeringen en buurtbewoner Jan Broer diende de aanvraag in bij de TVM foundation.

Corona zorgde voor vertraging, maar de aanleg is gestart 
Het is de bedoeling dat de baan nog voor de zomervakantie klaar is. Voor de opening heeft het bestuur van de stichting grootse plannen. Hopelijk kunnen de kinderen snel een rondje crossen op de baan.

Fietscrossbaan Steenbergerpark wordt aangelegd