Een duwtje in de rug voor maatschappelijke initiatieven

Leestijd 3 minuten

21 december 2021

Al vanaf 2013 draagt de TVM foundation bij aan een duurzame verbetering van de maatschappelijke, sociaal economische omgeving in Nederland. Leden, medewerkers van leden en medewerkers van TVM kunnen een projectaanvraag doen voor een bijdrage. Juist omdat TVM als coöperatie er voor en door haar leden is, hebben deze leden een actieve rol bij het verdelen van de bijdragen naar diverse maatschappelijke initiatieven.

Net als in 2020 werd ook dit jaar creativiteit, flexibiliteit, samenwerking en vertrouwen gevraagd van mens en bedrijf. Het bestuur van de TVM foundation heeft in haar tweede vergadering van 2021 weer diverse aanvragen behandeld. Zeven aanvragen kregen een donatie toegezegd.

  • Transportbedrijf J. en I. van der Veen ondersteunde de aanvraag van De Biljartclub 55+ in Surhuizum. De club ontvangt een bijdrage voor de (ver)bouw van het clubgebouw.

  • De Thuishaven in IJsselmuiden kan een duofiets aanschaffen om met hun bewoners te kunnen fietsen. Johan de Korte van het schip Gildenburg droeg dit initiatief voor.

  • Dankzij een aanvraag via Hoekstra Sneek kan Het Atriumplein in Sneek verder worden ingericht met onder andere akoestische panelen.

  • Het historische schip de Zeldenrust ontvangt dankzij de aanvraag van Wim van der Vlist van Motorschip Avanti een donatie voor een nieuwe mast.

  • Vereniging Dorpsbelangen Lutjegast wil kinderen spelenderwijs laten leren en genieten van het landschap in en om Lutjegast. Met het project Groene Dorpsploats is er al veel gerealiseerd. De bijdrage van de TVM foundation door een aanvraag van een TVM- medewerker wordt gebruikt om een hand waterput te plaatsen bij de waterplas.

  • Een medewerker van TVM-lid DGO Express deed een aanvraag voor de Speelotheek in Hoogeveen. Mede hierdoor kan de Speelotheek op haar nieuwe locatie de bergruimte aanpassen, zodat ook het buitenspeelgoed een mooie plek krijgt.

  • Op het nieuwe schoolplein van de nieuwe school in Giethoorn wordt een kabelbaan geplaatst, mede mogelijk gemaakt door de aanvraag van een TVM-medewerker bij de TVM foundation. Hier kunnen de (school) kinderen straks zowel voor als na schooltijd heerlijk spelen.

Een aanvraag doen is simpel

Kent u een stichting of vereniging met een bijzonder initiatief, waar niet voldoende financiële middelen beschikbaar zijn? U, als lid van de TVM groep, en uw medewerkers kunnen een aanvraag indienen bij de TVM foundation. Ga naar www.tvm.nl/tvm-foundation en controleer of uw voorstel aan de voorwaarden voldoet. Zo ja, vul dan het aanvraagformulier in en stuur naar het cooperatie@tvm.nl.