TVM foundation steunt kunst en cultuur in Sneek

Leestijd 2 minuten

12 januari 2022

Mede door een gift van de TVM foundation van 5000 euro beschikt de stichting Cultuur Kwartier Sneek (CKS) over een prachtig aangekleed Atrium. De inrichting van de binnenplaats van het kunstencentrum maakt het helemaal ‘af’. En zo’n steun in de rug kon de stichting wel gebruiken in deze moeilijke tijd.

Hendrik de Jonge, de nieuwe penningmeester van de TVM foundation, overhandigde de cheque met het geldbedrag vandaag (12 januari) samen met Christien Lycklama à Nijeholt van Hoekstra Transport BV, de aanvrager van de gift, aan Wiebren Buma, directeur-bestuurder bij stichting CKS.

Een overdekt binnenplein

De verschillende panden van de stichting CKS zijn met elkaar verbonden door een groot glazen dak. Daardoor ontstaat een prachtig overdekt binnenplein, het Atrium. Die plek wordt gebruikt voor culturele activiteiten, zoals voorspeelavonden, exposities en kleinschalige festivals. Cursisten van het cursuscentrum maken er muziek en exposeren hun werk, zoals tekeningen, schilderijen, foto’s en 3D beeldend werk.

Aankleding van het Atrium

Een overdekt plein is nog geen geschikte plek voor kunst en cultuur. Dat is het nu wel, want mede met het geld van de TVM foundation is het Atrium nu een prachtige en unieke ruimte die uitermate geschikt is als een fijne concert- en presentatieplek. Juist de extra aankleding (verrijdbare presentatieschermen, stoffen elementen om de akoestiek te verbeteren en planten om de beleving van een binnentuin te realiseren) maakt het verschil tussen een groot overdekt plein en een overdekte beleeftuin waar van alles te zien, te horen en te beleven is.

Culturele hotspot

Door de nieuwe inrichting hoopt het CKS nu te beschikken over dé culturele hotspot van Sneek en wijde omgeving. Het Atriumplein kan worden ingericht als theaterruimte of expositiezaal, wat ontzettend veel extra kansen biedt aan kunstenaars en publiek.

De TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de stichting TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag kunt doen, vindt u hier.

atrium sneek