Overslaan en naar de inhoud gaan

Zero emissie vervoer?

TVM & duurzaamheid

Ik ben voor!

Steeds meer opdrachtgevers eisen emissieloos vervoer. Dit is een grote uitdaging en zorgt voor vragen bij transporteurs. Wij helpen u daarbij met de juiste verzekering én kennis. Ook Anouk Waninge van de Sent Waninge Groep staat voor deze pittige opgave om het familiebedrijf te transformeren naar emissievrij transport. Samen gaan wij voor duurzame mobiliteit. Bent u ook voor?

 

Zero emissie? Ik ben voor!

Duurzaam transport met de juiste kennis én een passende verzekering

TVM biedt maatwerkverzekeringen voor transport en logistiek, zoals de zero emissie verzekering. Daarnaast maken we risico’s inzichtelijk en delen we onze kennis over duurzaamheid en zero emissie transport.

Zero emissie verzekering

 1. Aanschafsubsidies verzekert u eenvoudig mee. Zo voorkomt u dat u een subsidie zelf terug moet betalen of bij vervanging van een voertuig geld tekort komt.
 2. Vergoeding voor schade door een gebrek aan de aandrijving.
  We vergoeden de gevolgschade van een eigen gebrek. Ook vergoeden we het eigen gebrek wanneer dit plaatsvindt in de aandrijving. Bijvoorbeeld schade aan, of ontstaan door, een gebrek aan onderdelen zoals de elektromotor, waterstoftank en accu’s.
 3. Gespecialiseerde berging bij pech, vakkundig schadeherstel en preventie advies bij het in gebruik nemen van zero emissie voertuigen. 
 4. Laadkabels zijn standaard meeverzekerd (ook tijdens het laden) en een uitgebreide dekking voor accu's (ook als deze gehuurd zijn).
 5. 12 maanden aanschafwaardevergoeding bij schade. 
  Daarna volgen we de boekwaarde of een gunstige afschrijving. Bij totaalverlies bent u dus niet uw hele investering kwijt.

Zero emissie kennis

We helpen u graag bij de uitdaging die zero emissie transport met zich meebrengt. Dit doen we bijvoorbeeld door:

 • Kennisbank
  Met greenpapers en handige stappenplannen helpen wij u in uw transitie naar duurzaam transport. Daarnaast vindt u in de kennisbank alles over belastingvoordeel, actieradius, oplaadtijden, onderhoud en het realiseren van een laadplein.

 • Zero Emissie Events
  Om onze leden zo goed mogelijk voor te bereiden op de energietransitie organiseren we regelmatig bijeenkomsten waar we de voorlopers op het gebied van zero-emissie bij elkaar brengen.
 • Inspiratie van andere ondernemers
  Als transportspecialisten onder elkaar delen we binnen onze coöperatie onze ervaringen. Iedereen krijgt te maken met dezelfde uitdagingen en kiest z’n eigen pad. En het is goed om elkaar te informeren over succesvolle innovaties.

Ga óók voor vooruitgang

Tijdens het recente Zero Emissie Event van TVM zat de zaal meer dan vol. Daaruit blijkt wel dat veel transportondernemers belangstelling hebben voor duurzaam transport. TVM pakt de rol als kennismakelaar om haar leden te helpen bij hun vraagstukken. Het event stond deze keer in het teken van ‘Laadproblematiek’. Veel ondernemers wisselden hun ervaringen uit over dit thema. Lees het verhaal van TVM-lid Anouk Waninge over haar duurzame aanpak.

Meest gestelde vragen