Tijdelijk verzekeringsdekking met verlopen Certificaat van Onderzoek

weg | tmv verzekeringencorona | Tvm verzekeringen

Door de coronacrisis zijn veel branches geheel of gedeeltelijk stil gevallen. Dit is ook het geval bij veel keurings- en opleidingsinstituten. Dit kan erg vervelend voor u zijn als hierdoor uw schip niet op tijd gekeurd of herkeurd kan worden. Bij sommige verzekeringen is de dekking afhankelijk van een geldige keuring of geldige certificering. Hoe gaat TVM hier mee om?

Volgens de polisvoorwaarden moet uw schip een geldig Certificaat van Onderzoek (CvO) hebben. Is dit CvO verlopen, dan is er geen dekking op de Binnenvaartpolis. Dit geldt ook voor andere certificaten die u en uw bemanningsleden verplicht dienen te hebben.

TVM heeft begrip voor deze vervelende situatie en daarom blijven wij toch dekking verlenen zolang het CvO (en de andere certificaten) door de coronacrisis niet verlengd kan worden. Dit doen wij mede op basis van het besluit van de Centrale Commissie voor de Rijnvaart (CCR). Het besluit van de CCR van 23 maart 2020 is geldig tot 23 september 2020. Wij volgen de besluitvorming van de CCR.

We gaan ervanuit dat u het CvO (en de andere certificaten) verlengt zodra dit weer mogelijk is.

Let op: Deze uitzondering geldt alleen als het CvO (en de andere certificaten) op 15 maart 2020 nog geldig was en het schip door het ontbreken van een geldig certificaat de veiligheid en de goede orde van de Rijnvaart niet in het geding brengt.