Vertragings­schade

Als er na de overgangsperiode geen handelsdeal is (harde Brexit), dan kan dit zorgen voor langere wachttijden bij de grens. Met vertragingsschade als gevolg. Zoals bedorven of aangetaste goederen en contractuele boetes, omdat u de goederen niet op tijd aflevert.

Advies tips

Onverwachte vertraging

Als de vertraging onverwacht optreedt, dan kunt u zich als vervoerder beroepen op overmacht. U moet dit dan wel aan kunnen tonen. In dit geval bent u als vervoerder niet aansprakelijk voor vertragingsschade. Als u overmacht niet kunt aantonen, is uw aansprakelijkheid op basis van CMR in beginsel beperkt.

Wachttijden

Het kan voorkomen dat bij het laden van de goederen al duidelijk is dat er lange wachttijden zijn bij de grens. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met uw opdrachtgever. Laat het doorgaan van het transport afhangen van zijn beslissing.

Verzeker op risico's

Uw opdrachtgever kan een goederentransportverzekering afsluiten en bepaalde risico's verzekeren. Zoals het risico op bederf. Ga hierover in gesprek met uw opdrachtgever. Wilt u meer weten, neem dan contact op met uw accountmanager.