Maak een goede
inschatting van de
actuele sitatie voor vertrek naar VK

Het Verenigd Koninkrijk heeft op 31 januari 2020 de Europese Unie (EU) verlaten. Partijen hebben op 24 december 2020 op de valreep een deal gesloten. Dit akkoord bevat de regels die gelden vanaf 1 januari 2021. Aan de grens zijn er sowieso meer administratieve handelingen en controles. 

In het Verenigd Koninkrijk is een zeer besmettelijke variant van het coronavirus uitgebroken. Als gevolg hiervan gelden er inreisbeperkingen voor reizigers naar de EU. Voor het reizen naar een Nederlandse haven geldt voor een chauffeur geen verplichting om een negatieve coronatestverklaring te overleggen. Transporten naar het Verenigd Koninkrijk blijven mogelijk. TVM adviseert om voor vertrek een goede inschatting te maken van de actuele situatie. 

Mocht u besluiten dat de reis naar het Verenigd Koninkrijk met chauffeur verantwoord is, neem dan voor vertrek contact op met uw opdrachtgever. Wijs hierbij uw opdrachtgever op de risico’s. Laat het transport alleen doorgaan op basis van zijn beslissing en vraag uw opdrachtgever om expliciete instructies. 

Bedenk dat de veiligheid van uw chauffeur voorop moet staan. Zo kan repatriëring in geval van ziekte moeizaam zijn als gevolg van de actuele situatie.   

Maakt u vanaf 1 januari 2021 gebruik van Britse chauffeurs op uw EU transportvergunning? Dan moet u een bestuurdersattest aanvragen. Meer informatie hierover voor de Nederlandse transportvergunning kunt u vinden op www.niwo.nl.

De gebeurtenissen kunnen in snel tempo veranderen. Hou hiervoor de webpagina’s van de Rijksoverheid en de overheid van het Verenigd Koninkrijk in de gaten.

Bekijk hier onze coronapagina

Op onze Brexit pagina leest u meer informatie over de Brexit en de mogelijke gevolgen voor uw transportverzekeringen.