Menu

Vertragingsschade

Risico

Als er na de overgangsperiode geen handelsdeal is (harde Brexit), kan dit zorgen voor langere wachttijden bij de grens. Met vertragingsschade als gevolg. Zoals bedorven of aangetaste goederen en contractuele boetes, omdat u de goederen niet op tijd aflevert.

Advies

Als de vertraging onverwacht optreedt, kunt u zich als vervoerder beroepen op overmacht. U moet dit dan wel aantonen. In dit geval bent u als vervoerder niet aansprakelijk voor vertragingsschade. Als u overmacht niet kunt aantonen, is uw aansprakelijkheid op basis van CMR in beginsel beperkt.

Het kan voorkomen dat bij het laden van de goederen al duidelijk is dat er lange wachttijden zijn bij de grens. In dat geval is het verstandig om contact op te nemen met uw opdrachtgever. Laat het doorgaan van het transport afhangen van zijn beslissing.

Uw opdrachtgever kan een goederentransportverzekering afsluiten en bepaalde risico's verzekeren. Zoals het risico van bederf. Ga hierover in gesprek met uw opdrachtgever. Wilt u meer weten, neem dan contact op met uw accountmanager.

Ook interessant voor u

Schade door oproer

Illegale migranten die als verstekeling meegaan