Overslaan en naar de inhoud gaan

De Interieurzusjes toveren schepen en huizen om

'De Pendolari is ons varend portfolio'

 

De zussen Inge Louwerse en Wimke de Vries toveren schepen en huizen om tot ruimtes waar iedereen zich thuis voelt. Al twee jaar lang gaan ze geen uitdaging uit de weg. Van stijladvies tot het inrichten van een casco nieuwbouwschip: bewapend met persoonlijke vragenlijsten en moodboards pogen ze elke verwachting te overtreffen. Met succes.

Interieurzusjes

De gouden krokodil met een leren riem

Aan boord van de Pendolari waan je je in ruimtes waar over elk detail is nagedacht. Een muur gemaakt van kokosnoten heeft een geluiddempend effect en zorgt voor textuur. Kasten zijn op maat gemaakt zodat geen ruimte onbenut wordt gelaten. En de gigantische keuken is met recht de blikvanger van het sfeervolle woonverblijf op het tankerschip. Volgens de zusjes moet een inrichting op een schip vooral fijn, warm en huiselijk aanvoelen.

Maar het mag ook verrassen en je aan het denken zetten, zeker op dit schip, het pronkstuk van De Interieurzusjes waar De Vries (36) woont met haar man en kinderen. Neem de gouden krokodil met een leren riem om zijn nek die een prominente plek op het keukenblad heeft. Of wat te denken van een zwarte struisvogelnek en -kop die dienstdoet als lampenhouder. Over alles is uitvoerig nagedacht. En daar ligt volgens De Interieurzusjes ook hun kracht.

Op het land of het water?

Inge Louwerse (47) en Wimke De Vries (36) vormen samen twee van de in totaal drie zussen en komen uit een echte schippersfamilie. Tijdens hun jeugd verbleven ze op het schippersinternaat in Terneuzen. Waar Louwerse een loopbaan op het water zag zitten, moest De Vries er niks van hebben. Ze was de enige die vroeger hardop riep dat ze niet wilde gaan varen. “Absoluut niet. Ik vond het vreselijk saai. Nu vaar ik als enige…”

De Vries verhuisde voor haar opleiding tot schoonheidsspecialiste en kapper naar een schippersinternaat in Rotterdam. Daar liep ze haar latere man tegen het lijf. “Hij was vaak aan het varen. Ik werkte in Rotterdam in de kapperswereld. We zagen elkaar dus weinig. Op den duur heb ik besloten me te wagen aan het schippersleven. Ik ging aan boord. Is het niks, dan ga ik weer aan wal en wat anders doen. Inmiddels ben ik er niet meer uit weg te slaan. De vrijheid is fantastisch en elke dag is anders. Je ziet veel verschillende plekken”, vertelt de jongste van de twee zussen.

De Interieurzusjes

Precies andersom

Voor Louwerse liep het anders, ze vertelt: “Ik had zeker interesse in het varen. Voor mezelf beginnen zag ik niet zitten. En de man die in mijn leven kwam, werkte niet in de vaart. Dus ik bleef aan de wal en ik werk in de bloemensector. Of ik het leventje mis? Jazeker. Ik ben altijd op zoek naar water. En soms vaar ik met Wimke en haar man mee. Het bloed kruipt soms waar het niet gaan kan.”

Van bloemen naar bloemetjesgordijnen

Met een achtergrond in de bloemen en de kapperswereld ligt een stap naar een gezamenlijk interieursbedrijf niet voor de hand. “Ik ben ooit mijn baan kwijtgeraakt. Toen ben ik een studie begonnen als interieurontwerper. Ik wilde echt iets anders gaan doen”, vertelt De Vries. Maar gemakkelijk verging het haar na haar studie niet. “Als je al ruim twintig jaar in de bloemen werkt, dan is dat voor de buitenwereld wat je kan. Dus ik wilde voor mezelf gaan beginnen als interieurontwerper en ernaast ben ik voor de zekerheid en vanwege de contacten in de bloemensector blijven werken.

Bouwtekening 1

Wimke vroeg enkele jaren geleden of ik mee wilde denken met de inrichting van het net bestelde nieuwbouwschip, de Pendolari. Doordat ik mijn opleiding heb afgerond begon het bij mijn zus ook te kriebelen. Met dit schip in aantocht is ze uiteindelijk ook een opleiding tot interieurstylist gaan volgen. Ik doe het ontwerp en Wimke de styling. Als je dat samenvoegt, heb je een goed team”, concludeert Louwerse.

"Op den duur heb ik besloten me te wagen aan het schippersleven. Ik ging aan boord. Is het niks, dan ga ik weer aan wal en wat anders doen. Inmiddels ben ik er niet meer uit weg te slaan."

De geboorte van De Interieurzusjes

Het bedrijf De Interieurzusjes is een feit. En het casco nieuwbouwschip is in aantocht. “Er was niks, dus we konden hier onze fantasie van kop tot staart op loslaten”, vertelt De Vries. En de zussen voegden de daad bij het woord. Over elk hoekje is nagedacht. Kleuren, texturen, licht en materialen: niks staat op zichzelf en in elke ruimte komt een bepaald aspect terug. Maar een bedrijf starten en tegelijk een schip afbouwen is net zo intensief als het klinkt. Daar kwamen Louwerse en De Vries ook achter.

Een vloek en een zegen

“We hielden onze website in eerste instantie tijdens de afbouw nog offline, omdat we dachten dat we er geen andere klanten bij konden hebben. Maar uiteindelijk hebben we de website toch gelanceerd. Dat is achteraf een erg goede keuze geweest. Want tijdens de afbouw kwamen er veel mensen langs. Die vertelden het weer aan anderen door dat wij met iets bijzonders bezig zijn. Dit was de start van ons portfolio”, vertelt Louwerse.

Interieur op een boot

De Vries vult haar direct aan: “Dat dit schip ons varend portfolio is, werkt voor en tegen ons. Sommige mensen denken nu dat je alleen maar hysterische neonverlichting ophangt en overal gouden krokodillen neerzet. Dat is natuurlijk niet zo, maar iedereen ziet wat ze willen zien."

"Op het schip in onze jeugd moesten wij de tv vasthouden wanneer het onrustig was op het water. De een rende naar de tv en de ander naar de vissenkom."

Alles moet stevig staan

"We laten graag zien wat er allemaal mogelijk is op een schip. Door onze achtergrond weten we wat er nodig is op het water. Het mag mooi zijn, maar een schip moet in eerste instantie vooral praktisch zijn. Daarna komt de sfeer en gezelligheid. Ook moeten meubels soms vast staan. Op het schip in onze jeugd moesten wij de tv vasthouden wanneer het onrustig was op het water. De een rende naar de tv en de ander naar de vissenkom."

Bouwtekening 2

Projecten stromen flink door

Nog geen twee jaar na de start hebben de zussen al meer dan dertig projecten afgerond. “Het gaat van een interieurdate, waar we langskomen en tips geven van twee uur, tot aan cascoproject – huis of schip –, bedenken en opleveren. Dat zijn projecten die over vele maanden lopen. Daar gaat veel tijd overheen. We zijn nu bezig met huizen voor volgend jaar. Daar moeten de eerste palen nog de grond in”, vertelt Louwerse. De zussen zijn meer dan tevreden met de gang van zaken.

“Het is gewoon goed druk en er is constante aanwas van nieuwe projecten. Mensen vinden het sinds corona minder erg om meer geld in de aankleding van hun huis te steken als ze het zelf lastig vinden om keuzes te maken. Mensen vinden het fijn om verrast te worden. En je moet iedereen goed meenemen in je ideeën. Met een enkel stofje kunnen ze misschien niks, maar ingetekend en in combinatie met andere stoffen, texturen en ontwerpen valt het voor ze op hun plek. Louwerse maakt een mooie plattegrond met verschillende aanzichten. Dan verzamelen we stalen met sfeerbeelden. We laten zoveel mogelijk zien”, vertelt De Vries.

De Interieurzusjes

Een eigen mening

Vinden de zussen met schippersbloed het ook leuker om schepen in te richten in plaats van huizen? Deze vraag zorgt voor het eerst voor een niet complementair antwoord. Waar Louwerse normaal de zinnen van De Vries afmaakt en vice versa, denken ze over dit onderwerp anders. Louwerse vindt een schip meer maatwerk. “Ik houd ontzettend van maatwerk. Ieder hoekje moet een functie hebben op een schip. Maar ik ben minder vaak aan boord, misschien vind ik het daarom ook wel leukere projecten…”. Bij De Vries gaat het gelijk op. “Een huis kan ook zo ontzettend gaaf zijn. De variatie is het leukste.”

Terugkijken met trots

De zussen zijn zichtbaar trots en tevreden over waar ze nu staan. “Het heeft absoluut onze verwachtingen overtroffen”, vertelt Louwerse. De Vries vult haar aan: “We hebben in het begin hardop gezegd dat we geen meubels zouden gaan verkopen. Binnen een paar maanden werden we er op aangesproken en zijn we het gaan proberen. Nu verkopen we ontzettend veel meubels. Het kan soms gek lopen. Dat maakt het leuk en maakt het plaatje aantrekkelijker. Wat wij nu bedenken komt er ook gewoon. Dat is zo tof.

En de grote droom van de twee? Nagenoeg in koor zijn ze het eens: “Dat mensen zien dat een ruimte ontworpen is door ons, 'De Interieurszusjes'. Dat is voor ons het hoogst haalbare.”

Benieuwd naar andere klantverhalen?

De Interieurzusjes vonden hun eigen weg terug naar het water. Bij TVM zetten we trouwe klanten en partners graag in het zonnetje. Meer verhalen lezen, zoals deze over De Interieurzusjes? Klik hieronder op 'Lees meer'.

Klanten vertellen over TVM

We kijken graag met u mee en helpen u de juiste keuzes te maken. Of het nu gaat over verzekeren, zero emissie, schade afhandelen of schade vóór zijn. Bij TVM zit u goed. De verhalen van collega-transportondernemers bevestigen dat en vertellen waarom ze goed zitten bij TVM. 

Instagram-account van De Interieurzusjes

Op het Instagram-account van De Interieurzusjes staan veel meer creaties. Bezoek hun pagina en doe nieuwe inspiratie op.