Talentenprogramma

Eén van de voordelen van werken bij TVM is dat er veel aandacht wordt besteed aan de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers. Als je goed in je vel zit voor je huidige baan zit, ben je ook inzetbaar in de toekomst voor je loopbaan. Daarom is er het TVM talentenprogramma ontwikkeld.

talentenprogramma trainee student | TVM verzekeringen

Wat is het talentenprogramma? 

Het TVM talentenprogramma is een intensief en leerzaam traject. Elke anderhalf jaar werken ongeveer 6 nieuwe talenten aan een gezamenlijk- en een persoonlijk ontwikkelprogramma. Zij zijn actief bezig met hun groei en loopbaanontwikkeling door middel van in- en externe activiteiten. 

Het traject 

Binnen het ontwikkeltraject volg je 2 programma’s;

  • Gezamenlijk programma 

Dit zijn trainingen op het gebied van communicatie, cultuur en interventies. De kandidaten worden uitgedaagd door verschillende business challenges en gaan met elkaar en individueel grenzen ontdekken en verleggen via een nature quest.

  • Individueel programma

Elke kandidaat maakt een persoonlijk ontwikkelplan met een mentor. Dit kan bijvoorbeeld het behalen van een master zijn of ontwikkeling van zelfvertrouwen om een verdere stap in qua carrière te durven maken.

Het totale ontwikkeltraject strekt zich uit over zo'n drie jaar. Het is een intensief traject waarbij je veel leert over jezelf en over de TVM-organisatie.

Hoe doe je mee aan het talentenprogramma?

Het management van TVM in Nederland en België selecteert kandidaten uit hun team die zich positief hebben onderscheiden. Je kunt je dus niet zelf opgeven voor het talentenprogramma. Dat maakt het traject extra speciaal. In tegenstelling tot een trainee die vaak net afgestudeerd en zoekend is, zijn de kandidaten van het talentenprogramma dus meestal personen met werkervaring. Dit kunnen personen zijn die binnen of buiten TVM werken. Na een uitgebreide screening en afspraken met mogelijke kandidaten start het talentenprogramma.

Wat is het voordeel van het talentenprogramma?

  • Je krijgt de kans om te werken aan persoonlijke groei en jouw loopbaanontwikkeling
  • De kosten van het programma worden volledig vergoed door TVM
  • Tijdens het programma word je ondersteund door een persoonlijke mentor
  • Voor in de toekomst een goed vervulde MT of specialist functie
  • Je leert op een snel tempo het hele bedrijf kennen

Wanneer start het programma?

In september 2019 ging na een zorgvuldige selectie de eerste lichting van start. In januari van 2021 startte de tweede lichting.