Overslaan en naar de inhoud gaan

TVM verzekeringen lanceert Ridder 2019 en Veilig Transport

Het NK Veiligste Chauffeur is inmiddels in volle gang. Vanaf 1 juli starten de andere onderdelen van de TVM Awards: Ridder 2019 en Veilig Transport 2019, twee juryprijzen waar mensen kandidaten voor kunnen aandragen.

1 juli 2019

Het NK Veiligste Chauffeur maakt deel uit van de TVM Awards, het nieuwe initiatief van TVM verzekeringen dat moet bijdragen aan meer transport- en verkeersveiligheid. Ruim duizend beroepschauffeurs doen mee aan deze competitie, waarvan de finale op zaterdag 26 oktober plaatsvindt op het TT Circuit in Assen. Televisiepresentatrice Hélène Hendriks is ambassadrice van de TVM Awards. Naast het NK Veiligste Chauffeur zijn er nog twee TVM Awards: Ridder 2019 en Veilig Transport. Voor deze twee prijzen kunnen kandidaten genomineerd worden. Dat kan vanaf vandaag op www.tvmawards.nl.

Ridder 2019

De TVM Award Ridder 2019 is een nieuwe prijs die wordt uitgereikt – ook op 26 oktober – aan een beroepschauffeur die zich verdienstelijk heeft gemaakt of iets heeft betekend voor transportveiligheid. Dat zou bijvoorbeeld kunnen zijn doordat hij of zij langdurig schadevrij heeft gereden of door een heldhaftige actie op de snelweg. Kijk voor de criteria en voorwaarden op www.tvmawards.nl.

Ridder 2019 is een juryprijs van en voor chauffeurs. Vanuit iedere provincie zit er een beroepschauffeur in de jury. Daarnaast is er een onafhankelijke voorzitter in de persoon van voormalig politicus en officier van justitie Fred Teeven. Hij is tegenwoordig parttime buschauffeur.

Naast de eer verdient de winnaar van Ridder 2019 een prachtige TVM Award plus een VIP-arrangement voor twee personen voor de 2020-editie van de TT van Assen.

Veilig Transport

Veilig Transport is de naam van de TVM Award die op 26 oktober wordt uitgereikt aan een (transport)onderneming die vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid een positieve bijdrage levert aan transport- en verkeersveiligheid en daarmee aantoonbaar een verschil maakt. Ook dit is een juryprijs.

In de jury zijn de partners van de TVM Awards vertegenwoordigd. Onafhankelijk voorzitter is Frits van Bruggen, directeur van de ANWB. De partners van de TVM Awards zijn: Volvo Trucks Nederland, Van Eijck Groep, Continental Benelux, Transport en Logistiek Nederland (TLN), Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Advance Groep.

De winnende onderneming van Veilig Transport ontvangt naast een prachtige TVM Award ook nog een fraaie plaquette voor aan de muur. Meer informatie over de TVM Awards kunt u vinden op www.tvmawards.nl.