Overslaan en naar de inhoud gaan

Biljartclub Buitenpost ontvangt bijdrage voor ‘t Krythûs

Namens de TVM foundation mocht Joop Atsma de symbolische waardecheque samen met aanvragers Inge en Johannes van der Veen van J. en I. van der Veen Transport overhandigen aan Jan Groeneweg, voorzitter van Biljartclub 55+.

21 mei 2022

Namens de TVM foundation mocht Joop Atsma de symbolische waardecheque samen met aanvragers Inge en Johannes van der Veen van J. en I. van der Veen Transport overhandigen aan Jan Groeneweg, voorzitter van Biljartclub 55+.

De Biljartclub 55+ in het Friese Buitenpost is in 1988 opgericht. Inmiddels kunnen niet alleen senioren, maar ook juist ook jongeren bij de vereniging terecht. De naam wordt dan ook binnenkort veranderd in Biljartclub Buitenpost e.o. Iedere week komen zo’n tachtig leden samen voor een recreatief potje biljart, maar ook om competitie te spelen.

Nieuw onderkomen

In 2020 werd duidelijk dat het gehuurde onderkomen van de biljartvereniging zou worden gesloopt. Gelukkig kon de club voor een symbolisch bedrag een pand kopen. Dit moest echter grondig worden verbouwd om het energiezuinig, toekomstbestendig en rolstoeltoegankelijk te maken. Johannes en Inge van der Veen van J. en I. van der Veen Transport deden de aanvraag bij de TVM foundation. Mede hierdoor kon een groep vrijwilligers deze wensen in vervulling laten gaan.

Na maanden van hard werken zijn de bouwwerkzaamheden achter de rug en beschikt Biljartclub 55+ over een grote, moderne biljartzaal. De naam van de nieuwe locatie: ’t Krythûs.
Door de beperkingen vanwege Covid-19 is de officiële opening nog uitgesteld, wel is de onderlinge competitie in ’t Krythûs begonnen. “Het resultaat is werkelijk fantastisch. Mede door de bijdrage van de TVM foundation is dit mogelijk geworden, wij zijn daar dan ook erg dankbaar voor!” zegt voorzitter Jan Groeneweg.

De TVM foundation ondersteunt maatschappelijke initiatieven

De Coöperatie TVM reserveert jaarlijks een deel van haar winst en doneert deze aan de TVM foundation. De stichting ondersteunt maatschappelijke initiatieven met een blijvend karakter. Meer informatie over de initiatieven, de voorwaarden en over hoe u een aanvraag kunt doen, vindt u hier.

TVM foundation Biljartclub Buitenpost | TVM verzekeringen
Inge van der Veen, Johannes van der Veen (J. en I. van der Veen Transport), Jan Groeneweg (voorzitter Biljartclub Buitenpost e.o.) en Joop Atsma (voorzitter TVM foundation)