Overslaan en naar de inhoud gaan

Gebruikt u uw vrachtwagen of tractor als praalwagen? Verzeker de extra risico’s!

Rijdt uzelf mee of leent u uw vrachtwagen uit om te gebruiken als praalwagen of trekker van een praalwagen? Dan is het goed dat u vooraf weet wat de eventuele risico’s zijn en dat u maatregelen neemt om ongelukken te voorkomen. Op uw gewone WA-verzekering bent u niet verzekerd voor aansprakelijkheid door het gebruik van uw voertuigen tijdens carnaval, bloemencorso's of feestelijke rondgangen na bijvoorbeeld kampioenswedstrijden. Vraag hier de praalwagenverzekering aan.

11 januari 2024praalwagen carnavalGebruikt u uw vrachtwagen als praalwagen?

Nog even en dan wordt er weer carnaval gevierd. De praalwagens voor de optocht zijn in de maak en iedereen is volop bezig met de voorbereidingen. Rijdt uzelf mee of leent u uw vrachtwagen uit om te gebruiken als praalwagen of trekker van een praalwagen? Dan is het goed dat u vooraf weet wat de eventuele risico’s zijn en dat u maatregelen neemt om ongelukken te voorkomen.

Op uw gewone WA-verzekering bent u niet verzekerd voor aansprakelijkheid door het gebruik van uw voertuigen tijdens carnaval, optochten, bloemencorso’s, feestelijke rondgangen of andere evenementen.

Uw praalwagen goed verzekerd

Wanneer bent u in deze gevallen wel goed verzekerd als er iets gebeurt op of rond uw vrachtwagen, oplegger of werkmaterieel?

Als u kiest voor de praalwagenverzekering die TVM u biedt via de Vereende Verzekeringen. Neem daarom altijd contact met ons op, om te zorgen dat u zonder zorgen carnaval kunt vieren.

Aansprakelijkheid en ongevallendekking

De praalwagenverzekering die wij u kunnen aanbieden, verzekert uw aansprakelijkheid als u schade aan anderen veroorzaakt, waaronder ook de meerijdende personen op de praalwagen. Ook kunt u de praalwagenverzekering uitbreiden met een ongevallendekking. Die verzekert ongevallen die meerijdende personen overkomen.

Let op: Er mogen maximaal 20 personen op de praalwagen of platte kar aanwezig zijn. Meer dan 20 personen wordt niet geaccepteerd.

Meer informatie en afsluiten

Wilt u meer weten over deze verzekering? Neem contact op met uw accountteam of de TVM ondernemersdesk
Om de praalwagenverzekering af te sluiten vult u het aanvraagformulier(PDF) in.

Bekijk de brochure(PDF)

Download het aanvraagformulier en vraag de verzekering aan(PDF)