Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik Zero Emissie Event 2023

Het Zero Emissie Event 2023 vond plaats op 2 juni. Tijdens deze dag vertelden de voorlopers op gebied van zero emissie en de energietransitie in transport over de uitdagingen waar de branche mee te maken heeft. Hier kunt u de presentaties downloaden die tijdens deze dag zijn gehouden.

Zero emissie event 2023

Inspirerende en leerzame workshops en presentaties

Tijdens het Zero Emissie Event waren er boeiende workshops, je kon een eigen laadplein inrichten, een proefrit maken in een e-truck, ondernemers deelden ervaringen en er was nog veel meer te zien, te doen en te leren. Hieronder een greep uit de presentaties die tijdens deze dag zijn gehouden.

Van diesel naar kilowatt

Weet u hoeveel kilowatt u nodig heeft om u wagenpark rijdende te houden? Starten met 1 voertuig is vaak geen probleem. Daarna wordt het echt rekenen.

In de workshop op het Zero Emissie event legde Robert Gunsing van Molilyze uit hoeveel stroom u nodig heeft om uw laadplein toekomstproof in te richten. Weten hoe? Bekijk dan de video.

 

Duurzame Cijfers: Hoe zorgt u ervoor dat uw transportbedrijf verduurzaamt?

Het bedrijf Duurzame Cijfers helpt u hiermee. Marieke Reijnen en Frederik Tavenier gaven een workshop en vertelden u over een gezond verdienmodel, subsidies en financiering van omvormtrajecten. Bekijk de impressie van deze workshop. 

Mobilyze: energiepartner voor logistieke dienstverleners

Robert Gunsing is oprichter van Mobilyze. Mobilyze is energiepartner voor logistieke dienstverleners. Zij ondersteunen deze bedrijven om straks op eigen locatie elektrische voertuigen op te laden tegen de beste prijs per kilometer. Van netaansluiting tot stekker, energie-inkoop en hernieuwbare brandstofeenheden. Bekijk de impressie van deze workshop. 

Ekwadraat: groeiscenario's en elektrische netaansluiting

Bob van Bijnen van het bedrijf Ekwadraat vertelde tijdens het TVM Zero Emissie Event over groeiscenario’s en wat de invloed hiervan is op de elektrische netaansluiting en te leveren vermogen. Hij gaf tips over waar u aan moet denken wanneer u overgaat naar een elektrische netaansluiting. Bekijk de impressie van deze workshop.