Overslaan en naar de inhoud gaan

Terugblik Zero Emissie Event 2023

"Hoe richt ik een laadplein in?"

Het Zero Emissie Event 2023 vond plaats op 2 juni. Tijdens deze dag vertelden de voorlopers op gebied van zero emissie en de energietransitie in transport over de uitdagingen waar de branche mee te maken heeft. Hier kunt u de presentaties downloaden die tijdens deze dag zijn gehouden en ziet u korte video impressies van de workshops.

Zero emissie event 2023

Inspirerende en leerzame workshops en presentaties

Tijdens het Zero Emissie Event waren er boeiende workshops, je kon een eigen laadplein inrichten, een proefrit maken in een e-truck, ondernemers deelden ervaringen en er was nog veel meer te zien, te doen en te leren. Hieronder een greep uit de presentaties die tijdens deze dag zijn gehouden.

Van diesel naar kilowatt

Weet u hoeveel kilowatt u nodig heeft om u wagenpark rijdende te houden? Starten met 1 voertuig is vaak geen probleem. Daarna wordt het echt rekenen.

In de workshop op het Zero Emissie event legde Robert Gunsing van Molilyze uit hoeveel stroom u nodig heeft om uw laadplein toekomstproof in te richten. Weten hoe? Bekijk dan de video.

Zero emissie: Hoe overwin ik netcongestie

Bob van Bijnen van het bedrijf Ekwadraat vertelde tijdens het TVM Zero Emissie Event over groeiscenario’s en wat de invloed hiervan is op de elektrische netaansluiting en te leveren vermogen. In de transitie naar zero emissie lopen veel transportondernemers aan tegen beperkingen van het elektriciteitsnetwerk. Hoe kunt u omgaan met deze netcongestie? Hij gaf tips over waar u aan moet denken wanneer u overgaat naar een elektrische netaansluiting.

Duurzame Cijfers: Hoe verduurzaamt u uw transportbedrijf?

Marieke Reijnen en Frederik Tavenier van het bedrijf Duurzame cijfers gaven tijdens het zero emissie-event een workshop en vertelden over een gezond verdienmodel, subsidies en financiering van omvormtrajecten. Hoe zorgt u ervoor dat uw transportbedrijf verduurzaamt? Bekijk hier de video

Hoe bouw ik mijn eigen laadplein?

Een laadplein inrichten is een pittige uitdaging. Om transportondernemers hierbij te helpen hebben we een laadpleinspel ontwikkeld. Onder leiding van Johnny Nijenhuis konden deelnemers van het Zero Emissie event zelf aan de slag met het bouwen van een veilig laadplein. Wilt u weten hoe? Bekijk dan de video!