Elektrische vrachtwagens

Tijdens de klimaattop in Glasgow sprak Nederland in 2021 met andere landen de ambitie uit dat vanaf 2040 alle nieuwe vrachtwagens elektrisch moeten rijden. Op dit moment is slechts 0,2 procent van de Nederlandse vrachtwagens elektrisch. Gaat het ons lukken om de omslag te maken? Waar liggen de uitdagingen? Lees hier onder meer over dit onderwerp of maak direct een afspraak voor een adviesgesprek met één van onze specialisten om u verder te helpen.

Maak een afspraak

elektrische vrachtwagen

Elektrische vrachtwagens: 2040

Tijdens de klimaattop in november 2021 had de Nederlandse delegatie als doel gesteld om alle vrachtwagens en bussen vervangen door elektrische vrachtwagens en - bussen. Het doel is om in 2040 alle nieuwe vrachtwagens elektrisch moeten zijn en in 2050 zouden alle vrachtwagens die nog op benzine of diesel rijden ook vervangen zijn voor duurzamere vrachtwagens. 

Inmiddels zijn er al veel landen op de goede weg in de transitie naar elektrische vrachtwagens. In ons eigen land liggen er nog wat uitdagingen om deze doelen te bereiken. Lees hier meer over hoe u de keuze maakt voor een elektrische vrachtwagen die bij uw onderneming past

Opladen elektrische vrachtwagens

Eén van de grote uitdagingen om het makkelijker te maken om deze vrachtwagens in gebruik te nemen is dat er nu nog niet voldoende capaciteit is om elektrische vrachtwagens op te laden. Op dit moment is het aanbod van laadpalen nog niet voldoende. De meeste laadpalen die nu beschikbaar zijn, zijn niet geschikt voor elektrische vrachtwagens. Laadpalen die in woonwijken staan, zijn ook over het algemeen te langzaam voor het opladen vrachtwagens. Lees hier meer over waar u de laadpalen vindt voor elektrische vrachtwagens.

Aanschaf elektrische vrachtwagen

Ook is de investering in een elektrische vrachtwagen nog wel een obstakel voor veel ondernemers. Hoe doen andere ondernemers dit en welke stappen hebben ze genomen om tot de aanschaf van een eerste elektrische vrachtwagen te komen? Hier vindt u meer informatie

Zero emissie verzekering

De overstap naar emissieloos rijden brengt uitdagingen met zich mee. Het is een transitie die we alleen samen kunnen maken. Dat begrijpen we als TVM goed. Daarom introduceren we een nieuwe verzekering voor emissieloze vrachtwagens en bestelauto's. Met de TVM zero emissie verzekering bent u verzekerd op weg naar minder uitstoot in transport.  We helpen u graag verder om de volgende stap richting zero emissie te maken en denken met u mee hoe. Maak hieronder een afspraak voor een adviesgesprek.

Adviesgesprek