Een medewerker als preventiemedewerker

De Arbowet stelt dat binnen uw bedrijf een of meerdere deskundige medewerkers betrokken moeten zijn bij het Arbobeleid: een preventiemedewerker.

rie preventiemedewerker | tvm verzekeringen

Het is belangrijk om uw medewerkers actief te betrekken in het RI&E-proces. Benoem daarom een preventiemedewerker binnen uw organisatie. Deze medewerker helpt u om aan uw wettelijke verplichtingen te voldoen. Hij/zij werkt nauw samen met de ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging, zodat er binnen het hele bedrijf voldoende aandacht is voor de risico’s op de werkvloer.

Een preventiemedewerker wordt met instemming van de ondernemingsraad aangesteld. Bij bedrijven met minder dan 25 medewerkers kan eventueel de directeur zelf de preventiemedewerker zijn. Een preventiemedewerker moet voldoende kennis en tijd hebben om de  toegewezen taken goed uit te kunnen voeren.

Lees hier meer over de preventiemedewerker

Heeft u nog vragen of wilt u liever een medewerker spreken? Neem dan contact met de afdeling Preventie en Risicobeheer via telefoonnummer (0528) 29 29 30 of via e-mail preventie@tvm.nl.