Overslaan en naar de inhoud gaan

Passie voor
transport

Wij zijn TVM. Opgericht voor leden, door leden. Wij hebben passie voor transport.

Op deze pagina delen we de verhalen van onze leden. Verhalen uit de praktijk. Eerlijk en authentiek.

Samen zijn wij TVM. Samen werken we aan een gezonde toekomst van onze sector.

De passie van

De passie van Barend. Barend is vrachtwagenchauffeur bij AB Texel. Hij rijdt al zo'n 25 jaar via Calais naar het Verenigd Koninkrijk. En met plezier, ondanks de uitdagingen onderweg. Nergens is de problematiek van de inklimmers zo groot als op de wegen die naar Calais leiden. Met vluchtelingen die soms zelfs voor of op rijdende vrachtauto's springen en daarmee voor onveilige situaties zorgen.

De passie van

De passie van Stijn. Stijn is bergingsspecialist bij Van Eijck Groep BV. Hij werkt regelmatig onder gevaarlijke omstandigheden, zoals op de vluchtstrook van een snelweg. Wegwerkers en bergers zetten zich in voor onze veiligheid. Toch krijgen zij van andere weggebruikers niet altijd het respect en begrip dat ze verdienen. Wij steken juist de duim omhoog voor mannen en vrouwen als Stijn. 

De passie van

De passie van Iris. Iris is runner bij Picnic. Dagelijks bezorgt ze met een elektrische auto boodschappen bij mensen thuis. Veiligheid in de Last Mile is voor iedereen belangrijk. Data helpt daarbij. Bovendien heeft Iris ondervonden dat veilig rijgedrag ook gewoon leuk kan zijn. Want een goede score wordt beloond. Oftewel: Safety First.

De passie van

De passie van Mariëlle. Mariëlle is directeur én chauffeur bij Manders-Bannenberg Transport bv. Zij staat als vrouw haar mannetje in de sector van logistiek en transport. Het aandeel van vrouwelijke beroepschauffeurs bedraagt slechts vier procent. Er is gelukkig sprake van een stijgende lijn. En dat is mooi. Want er zijn genoeg meiden die trucks kunnen rijden, zoals de tekst op de vrachtwagen van Mariëlle luidt.

De passie van

De passie van Adriaan. Adriaan is binnenvaartschipper. Als jonge ondernemer geniet hij van een leven op het water, samen met zijn vrouw en vijf jonge kinderen. In 2050 moet Europa klimaatneutraal zijn. Dus is verduurzaming van transport over weg en water noodzakelijk. In de praktijk betekent dat nogal wat, helemaal voor zelfstandige ondernemers. Maar Adriaan durft de uitdaging aan. 

De passie van

De passie van Johannes. Johannes werd in 2018 winnaar van het eerste NK Veiligste Chauffeur. Hij leeft voor veiligheid. Hij neemt onderweg geen onnodige risico’s en gaat altijd voorbereid de weg op. Want als geen ander weet hij dat een ongeluk uit onverwachte hoek kan komen.