Wat is Ridders van de Weg?

Chauffeurs zijn vakmensen, zeker als ze ook nog eens jarenlang schadevrij rijden. TVM verzekeringen beloont dit met de onderscheiding Ridder van de Weg. Beroepschauffeurs in het bezit van een C rijbewijs die 3, 5, 10 of 20 jaar aaneengesloten schadevrij hebben gereden, krijgen respectievelijk de titel Bronzen, Zilveren, Gouden of Diamanten Ridder van de Weg. De onderscheidingen die bij deze titels horen, worden naar de werkgever gestuurd. De werkgever reikt deze onderscheidingen uit. 

Ridders van de weg | TVM verzekeringen

Meedoen aan Ridders van de Weg

U meldt zich als werkgever aan voor Ridders van de Weg. Dit doet u door een e-mail te sturen naar riddersvandeweg@tvm.nl. U ontvangt dan van ons een gebruikersnaam en wachtwoord om in te kunnen loggen in de applicatie Ridders van de Weg. Voorwaarde is dat u uw vrachtwagen(s) 3 jaar verzekerd heeft bij TVM.

Let op! Meedoen kan nog tot en met 2021; vanaf 1 januari 2022 houdt Ridders van de Weg op te bestaan.

Vervolgens kunnen uw chauffeurs zichzelf inschrijven voor Ridders van de Weg. Hiermee geven ze tevens toestemming om hun (schade)gegevens te controleren. Dit vereist de privacywetgeving. Alle chauffeurs kunnen zich inschrijven, ook al voldoen ze (nog) niet aan het aantal voorwaardelijke schadevrije jaren. De inschrijving gebeurt in de applicatie Ridders van de Weg. Bent u zelf (ook) chauffeur? Dan kunt u zichzelf ook inschrijven via de applicatie.

Applicatie Ridders van de Weg

Veiligheidsplan

TVM verzekeringen investeert in transportveiligheid. Onder meer door leden advies te geven over schadepreventie en risicobeheer. Hiermee helpen we onze leden het aantal schades terug te dringen én een positieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. Dat doen we ook met Ridders van de Weg, dat onderdeel is van het TVM veiligheidsplan. Transportbedrijven die bij TVM zijn verzekerd kunnen zich hiervoor aanmelden.

Wilt u meer weten? Neem contact op met de afdeling Preventie en risicobeheer.