Geschiedenis TVM

Op 6 december 2022 is het 60 jaar geleden dat we als verzekeringsmaatschappij zijn ontstaan. In die 60 jaar is er veel gebeurd. De afgelopen 60 jaar hebben we als coöperatie bewezen het verschil te maken naar onze leden. En ook de komende decennia zullen we er zijn om in een steeds complexere wereld onze leden vooruit te helpen. Bekijk hieronder een overzicht van de gebeurtenissen per jaar. 

60 jaar TVM

TVM, verzekeraar met een rijke geschiedenis

De TVM groep bestaat al sinds 1962 en kan buigen op een rijke geschiedenis. Bekijk hier hoe TVM verzekeringen uitgroeide van kleine verzekeraar tot een referentie voor professionele verzekeringen in de transportsector. TVM verzekeringen werd meer dan vijftig jaar geleden opgericht door een groep transportondernemers. Zij konden bij de reguliere verzekeraars niet of nauwelijks terecht voor specifieke producten. Zeker het snel groeiende vervoer op Italië was nauwelijks te verzekeren. 

 • 1962: Oprichting Transportrisico, op initiatief van NOB Wegtransport in Den Haag

TVM-voorloper Transportrisico wordt in 1962 opgericht door toenmalig directeur R.A. Horst. In 1963 neemt Transportrisico met 18 werknemers haar intrek in het eerste kantoor in Rijswijk. Nu kunnen de werkzaamheden pas echt van start.
In 1966 is ook het eerste Veiligheidsplan van TVM een feit. Drie jaar later worden de eerste bronzen ‘Ridders van de Weg’ gehuldigd, een jaarlijkse eretitel voor veilige vrachtwagenchauffeurs.

 • 1968: Naam Transport risico wordt gewijzigd in Transvemij (Transport Verzekering Maatschappij) 

Transportrisico wordt in 1968 omgedoopt tot Transvemij. Dat jaar wordt ook het eerste nummer van ‘Waarborg’ uitgegeven, de voorloper van het huidige TVM magazine ‘TVM Aktueel’

 • 1972: start werkzaamheden in Hoogeveen

In 1973 verhuist Transvemij van Rijswijk naar Hoogeveen. In dat jaar is er nog een ander hoogtepunt: in 1973 doet de eerste IBM-computer haar intrede bij Transvemij. Vanaf dan zet de informatisering zich stelselmatig door: tien jaar later beschikt elke medewerker over een eigen beeldscherm.

 • 1976: start sportsponsoring

In 1976 duikt Transvemij het peloton in met de sponsoring van de eerste Nederlandse Transvemij-wielerploeg, later gevolgd door de schaatssport, motorcross en de Dakar-rally.

 • 1983: Oprichting Schadetax

In 1983 werd Schadetax opgericht, een schaderegelingsbureau voor letselschade. Schadetax is de voorloper van TVM letselschaderegeling België N.V

 • 1988: Naam Transvemij wordt gewijzigd in TVM verzekeringen

De naam Transvemij wordt in 1988 definitief vervangen door het huidige TVM verzekeringen.

 • 1991: Oprichting TVM België

Op 19 september 1990 verlegt TVM haar grenzen en breidt uit naar België. Dochtermaatschappij TVM België N.V. doet die dag haar intrede op de Belgische professionele verzekeringsmarkt.

 • 2012: Fusie SON scheepsverzekeringen met TVM verzekeringen

Het team van SON scheepsverzekeringen komt het team van TVM versterken. Hiermee verzekert TVM niet alleen de transport over de weg, maar ook over water.  In dit jaar viert TVM haar 50ste verjaardag.

 • 2013: Fusie met Noord Nederland schepenverzekering

De positie van TVM als schepenverzekeraar wordt versterkt door de fusie met Noord Nederland

 • 2018: Oprichting TVM Duitsland

 • 2021: Afscheid van Arjan Bos; Welkom Michel Verwoest

Na een periode van 20 jaar als CEO neemt Arjan Bos afscheid van TVM. Zijn opvolger, Michel Verwoest, start in september 2021 als CEO TVM.

 • 6 december 2022: TVM bestaat 60 jaar!

60jaar

 

TVM 60 jaar

Wij geloven in de kracht van samen. Wij hebben kennis van en passie voor onze sector en zijn oprecht betrokken bij onze leden. De afgelopen 60 jaar hebben we als coöperatie bewezen hierin het verschil te maken naar onze leden. En ook de komende decennia zullen we er zijn om in een steeds complexere wereld onze leden vooruit te helpen. Voor en door onze leden, dát is TVM. Daarin zit onze kracht. TVM. 60 jaar voor en door leden. Bekijk hier de jubileumvideo van onze 60ste verjaardag.