Overslaan en naar de inhoud gaan

De reis door de jaren heen

De afgelopen jaren hebben we als coöperatie bewezen het verschil te maken naar onze leden. En ook de komende decennia zullen we er zijn om in een steeds complexere wereld onze leden vooruit te helpen. Bekijk hieronder de reis van gebeurtenissen sinds ons ontstaan tot december 2022; het 60 jarig bestaan. 

De geschiedenis van TVM | TVM verzekeringen

TVM, verzekeraar met een rijke geschiedenis

 

1962

TVM 1962 kantoor gebouw en krantenartikel

Oprichting Transportrisico

In 1962 besloten enkele transportondernemers tot de oprichting van een eigen verzekeraar. Dat was in die tijd hard nodig, omdat de andere verzekeringsmaatschappijen de transportsector links lieten liggen. Deze transportondernemers legden ieder een deel van het waarborgkapitaal in. Zo konden se samen de risico's dragen. Op 6 december 1962 werd de onderlinge waarborgmaatschappij Transportrisico opgericht in Den Haag. R.A. Horst werd tot directeur benoemd. De werkzaamheden gaan in 1963 met 18 werknemers van start.

 

1966

TVM 1966 Transportvemij pamflet

Oprichting TVM veiligheidsplan en daarmee de Ridders van de Weg

Voorkomen is beter dan genezen. Vanaf de oprichting wil Transportrisico de verkeersveiligheid bevorderen. De leden-verzekerden hadden inspraak op het reilen en zeilen van hun verzekeringsbedrijf. Andersom moesten de belangen van de leden zo goed mogelijk worden behartigd. Dit werd onder andere gedaan door het zoveel mogelijk beperk van schades. In 1966 werd het TVM veiligheidsplan opgericht.

 

1968

TVM 1968 krantenartikelen en omdoping van Transportrisico

Naam Transport risico wordt gewijzigd in Transvemij (Transport Verzekering Maatschappij)

In 1968 wordt Transportrisico omgedoopt tot Transvemij. Dat jaar wordt ook het eerst nummer van 'Waarborg' uitgegeven, de voorloper van het huidige TVM magazine 'TVM Actueel.'

Eerste editie van (Waarborg) TVM Actueel

Dat jaar wordt ook het eerst nummer van 'Waarborg' uitgegeven, de voorloper van het huidige TVM magazine 'TVM Actueel.'

 

1969

TVM 1992 verhuizing naar Rijswijk, Rijkspolitie, Manifestatie van trots, kantoor in Rijswijs

Verhuizing naar Rijswijk

In 1969 verhuist Transvemij van Den Haag naar Rijswijk.

Ridders van de Weg

De meest in het oog springende activiteit van het TVM veiligheidsplan is de ‘Ridders van de Weg.’ Wanneer een chauffeur enkele jaren schadevrij heeft gereden, ontvangt hij/zij een ereteken en een oorkonde. Bij 3 jaar Brons (Ridder der Derde Klasse), bij 5 jaar Zilver (Ridder der Tweede Klasse), bij 10 jaar Goud (Ridder der Eerste Klasse) en bij 20 jaar Diamant (Ridder der Ereklasse). Voor veel chauffeurs was de onderscheiding tot Ridder van de Weg een enorme stimulans om de schadepreventie en daarmee de verkeersveiligheid in het oog te houden. Tot 2018 vond de uitreiking van de onderscheidingen jaarlijks plaats. De chauffeurs ontvingen de onderscheiding vaak van een hoogwaardigheidsbekleder, zoals de minister.

 

1973

TVM 1973 Transvemij verhuist naar Hoogeveen

Start werkzaamheden in Hoogeveen

In 1973 verhuist Transvemij van Rijswijk naar Hoogeveen. Eerst in het pand van Gemeentewerken. In 1973 startten de werkzaamheden in het kantoor aan de Eisenhouwerstraat. In 1990 wordt het nieuwe (en huidige) hoofdkantoor aan de Van Limburg Stirumstraat geopend door voorzitter van de Raad van Commissarissen Ed Nijpels.

De eerste IBM-computer

In dat jaar is er nog een ander hoogtepunt. In 1973 doet de eerste IBM-computer haar intrede bij Transvemij. Vanaf dan zet de informatisering zich stelselmatig door: tien jaar later beschikt elke medewerker over een eigen beeldscherm.

 

1976

TVM 1976 Start sportsponsoring

Start sportsponsoring

In 1976 duikt Transvemij de wielersport in. Dat begon met de sponsoring van de amateurwielerploeg R.S.C. ‘de Zuidwesthoek’ uit Bergen op Zoom. In 1986 begon Transvemij met een klein wielerteam in het profpeloton. Ad Bos vertelde hierover in Trouw: “We zochten de koersen uit waarin we publiciteit konden halen. We mochten meteen starten in Parijs-Roubaix.” In de volgende jaren werden prachtige resultaten behaald met onder meer Jeroen Blijlevens, Peter van Petegem, Tristan Hoffman, Steven de Jongh, Servais Knaven, Maarten den Bakker, Bart Voskamp, Johan Capiot, Jesper Skibby, Bo Hamburger, Phil Anderson en Dimitri Konychev. De TVM wielerploeg behaalde zeges in meerdere voorjaarsklassiekers, zoals de Ronde van Vlaanderen, Brabantse Pijl en Omloop Het Volk. Ook behaalden ze ritzeges in veel kleine en grote wielerrondes, waaronder diverse ritsuccessen in de Tour de France. In 2000 stopte TVM als sponsor in de wielersport.

 

1987

Jubileum

In 1987 bestaat Transvemij 25 jaar.

 

1988

Transvemij wordt TVM verzekeringen

De naam Transvemij wordt in 1988 definitief aangepast in het huidige TVM verzekeringen.

 

1990

TVM 1990 Kantoor België Antwerpen Justitiestraat

Oprichting TVM België

Op 19 september 1990 verlegt TVM haar grenzen en breidt uit naar België. Dochtermaatschappij TVM België N.V. doet die dag haar intrede op de Belgische professionele verzekeringsmarkt.

 

2000

TVM 2000 Schaatsploeg

TVM schaatsploeg

In 2000 maakte TVM de overstap van de wielersport naar de schaatssport. De Sanex Schaatsploeg werd overgenomen. Daarmee was de TVM schaatsploeg een feit. Het credo was meteen: het moet wel de beste ploeg van Nederland (en als het kan van de hele wereld) worden. Dit is gelukt. In 14 jaar haalde de TVM schaatsploeg een vracht aan titels binnen: - 10 x Olympisch goud - 43 wereldtitels - 10 Europese titels - 66 Nederlandse titels Bekende namen zoals Ireen Wüst, Sven Kramer, Gerard van Velde, Rintje Ritsma, Jochem Uytdehaage, Renate Groenewold en Carl Verheijen maakten deel uit de TVM schaatsploeg.

 

2008

TVM 2008 Verbreding van A37

Verbreding van de A37

Wist je dat TVM een van de partijen was die zich vanaf het begin inzette voor de verbreding van de A37? Dit is de snelweg tussen Hoogeveen en de Duitse grens. Na een jarenlange, intensieve lobby, werd deze in 2008 eindelijk 'verdubbeld'.

 

2012

Fusie SON scheepsverzekeringen met TVM verzekeringen

Het team van SON scheepsverzekeringen komt het team van TVM versterken. Hiermee verzekert TVM niet alleen het transport over de weg, maar ook over water.

Jubileum

In dit jaar viert TVM haar 50ste verjaardag.

 

2013

TVM 2013 fusie met NNS

Fusie met Noord Nederland schepenverzekering

De positie van TVM als schepenverzekeraar wordt versterkt door de fusie met Noord Nederland schepenverzekering.

 

2018

TVM 2018 Kantoor Duitsland Hamburg

Oprichting TVM Duitsland

Naast de Belgische markt, gaat TVM ook aan de slag in Duitsland.

 

2019

TVM 2019 Awards

TVM Awards

TVM en transportveiligheid worden al decennia in een adem genoemd. Vanuit maatschappelijke betrokkenheid zet TVM zich hiervoor elke dag in. De vijftigste editie van Ridders van de Weg in 2018 was voor TVM aanleiding om te kijken of de tijd rijp was voor een volgende stap, die beter aansluit bij de huidige tijdgeest. Veilig rijgedrag omvat tegenwoordig meer dan schadevrij rijden. Om die reden is het concept van de TVM Awards ontwikkeld. Op deze manier uit TVM haar waardering voor alle professionals achter het stuur die op een veilige manier onze economie draaiende houden. De TVM Awards wordt jaarlijks gehouden en kent zeven categorieën: NK veiligste chauffeur, Ridder, Veilig Transport, Innovatie, Duurzaamheid, MVO, Prestatie in de sector.

 

2022

TVM 2022 Kantoor gebouw

TVM bestaat 60 jaar!

 

 

TVM 60 jaar

Wij geloven in de kracht van samen. Wij hebben kennis van en passie voor onze sector en zijn oprecht betrokken bij onze leden. De afgelopen 60 jaar hebben we als coöperatie bewezen hierin het verschil te maken naar onze leden. En ook de komende decennia zullen we er zijn om in een steeds complexere wereld onze leden vooruit te helpen. Voor en door onze leden, dát is TVM. Daarin zit onze kracht. TVM. 60 jaar voor en door leden. Bekijk hier de jubileumvideo van onze 60ste verjaardag.